Haberler

20 Yıldır Amcasının Vasiyetini Yerine Getirmek İçin Köy Mezarlıklarını Temizliyor

Rizeli Ramazan Çepni, amcasının vasiyeti üzerine 20 yıldır köy mezarlıklarını temizliyor.

Rizeli Ramazan Çepni, amcasının vasiyeti üzerine 20 yıldır köy mezarlıklarını temizliyor. Çepni, bu geleneği sürdürmesi için oğluna da vasiyette bulunuyor.

Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy'de yaşayan Ramazan Çepni her dini bayram öncesi 2-3 gün önceden köyün tüm mezarlıklarını temizlemeye başlıyor. Temizleme çalışmaları bayramdan sonra da devam ediyor. Mezarlık temizlemeye amcasının vasiyeti üzerine başlayan Çepni, 20 yıldır bıkmadan bu görevi yerine getiriyor. Ömrünün sonuna kadar mezarlıkları temizleyeceğini dile getiren Çepni, kendisinden sonra da oğlunun köyün mezarlıklarını temizlemeyi sürdürmesi için vasiyette bulunuyor.

Çepni "Rahmetli amcam dedi bana ki 'Torunum ben bir gün gideceğim, bu aile mezarlıklarına sen bakacaksın' Benim de içimde bu sözü yer etti. Bu mezarlıklar böyle kalmasın diye burayı senelerden beri temizliyorum. Burayı temizleyince içerimde bir heyecan oluyor. Burayı temizleyince uçacağım sanki. Ben de şimdi amcamın verdiği vasiyeti oğluma söylüyorum. Oğluma 'Ben ölüp gidersem bu mezarlıkları sen temizleyeceksin' diye. Temizleye bildiğim kadar mezarlıkları temizliyorum. Bayramlardan önce 2-3 günümü bu işe ayırıyorum. Allah bana sağlık verdikçe ben bu işleri yapmaya da devam edeceğim" dedi.

Ömrünün sonuna dek mezarlıkları temizlemeye devam edeceğini dile getiren Çepni aynı zamanda aile mezarlıklarının çok bölünmüş olmasına da sitem ediyor. Çepni bu sitemini "Köyde de mezarlıklarımız hep dağınık. Öyle aile mezarlıklarımız var ki 3 ayrı yerde mezarlık var. Aslında toplu halde bir mezarlık olsa onu temizlesem daha iyi olur" şeklinde konuştu. - RİZE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Büyükköy Çayeli Çepni Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title