Haberler

20 Yaş Üzeri Araç Sahiplerine Müjde

Güncelleme:

Devlet, 20 yaş üzerindeki araçların hurdaya ayrılmasını teşvik edecek.

Devlet, 20 yaş üzerindeki araçların hurdaya ayrılmasını teşvik edecek. Vergisinin yüzde 25'i ödenen aracın, tescil kaydı silinecek.

Başbakan Yardımıcı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenledikleri ortak basın toplantısında Tasarruf Teşvik Paketi'nin detaylarını açıkladı.

Pakette yer alan detaylardan biri de 20 yaş üzeri araçlara getirilecek yeni uygulamayla ilgili. Bakan Şimşek, 20 yaş üzerindeki araçların hurdaya ayrılmasını da teşvik edeceklerini vurgulayarak şu bilgiyi verdi:

"Karayolu taşımacılığında karbondioksit emisyonunun azaltılması ve ömrünü tamamlamış taşıtların hurdaya ayrılarak bertaraf edilmesi amacıyla daha önce geçici süreli olarak yapılan, 20 yaş ve üzeri taşıtların hurdaya ayrılması halinde biz, bu yeni düzenlemeyle taşıt sahipleri adına tahakkuk eden Motorlu Taşıtlar vergilerinin yüzde 25'inin ödenmesi şartıyla, kalan vergi aslı, gecikme zammı, gecikme faizi, vergi cezaları ve tescil plakasına kesilen idari para cezalarının tamamının tahsilinden vazgeçeceğiz ve taşıtın tescil kaydının silinmesi uygulamasını getireceğiz"

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da " Maliye Bakanlığı'nın hurda teşvik düzenlemesi, binek araçları hedefliyor" dedi.

2010'DA PİYASADAN ÇEKİLME KARARI VERİLMİŞTİ

Ulaştırma Bakanlığı'nca hazırlanan ''Bir Kısım Motorlu Karayolu Taşıtlarının Piyasadan Çekilmesine İlişkin Tebliğ'' 11 Kasım 2010'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Tebliğle karayolu taşımalarının ekonomik, seri, elverişli, güvenli, verimli, kaliteli, çevreye kötü etkisi en az ve kamu yararını gözetecek şekilde düzenlenmesi için ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış ticari motorlu karayolu taşıtlarının bir kısmının piyasadan çekilerek can ve mal güvenliğinin artırılması ve mevcut atıl kapasitenin azaltılarak sağlıklı bir taşımacılık piyasasının oluşturulabilmesine destek sağlanması hedeflenmişti.

Hurdaya ayrılacak araçların modelini, 1985 ve öncesi yıllara yükselten tebliğde izin verilen azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilogramdan fazla olan ve yük/eşya taşımak için imal edilmiş kamyon, tanker ve çekici cinsi motorlu taşıtlarla sürücüsü dahil, 16 ve üzeri oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş otobüsler ''hurda araç'' kapsamında yer alıyordu.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek Ali Babacan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title