Haberler

20. Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Çelen: Turnuva, Eylül ayında yine aynı salonda yapılacak dünya şampiyonasının provası niteliğinde olacak"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, İzmir'deki 20. Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nın Eylül ayında yine aynı salonda yapılacak dünya şampiyonasının provası niteliğinde olduğunu söyledi.

Çelen, Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında 21-28 Eylül'de İzmir'de düzenleyecekleri Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nın kendileri için son derece önemli olduğunu, şampiyonaya şu ana kadar 61 ülkeden 855 katılımcının kayıt yaptırdığını söyledi.

Eylül ayındaki Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nın tarihinin en çok katılımlı dünya şampiyonası organizasyonu olmasını beklediklerini belirten Çelen, 20. Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'nın şampiyanın bir provası niteliğinde olacağını söyledi.

Bu organizasyonlarda cimnastik milli takımı sporcularının ilk defa gruplar serisinde yarışacağını ifade eden Çelen, organizasyonun Türkiye'de de "ritmik cimnastik yapılıyor" dedirtmek için önemli olduğunu kaydetti.

Çelen, ritmik cimnastikte daha çok Rusların, doğu bloğu ülkelerin başarılı olduğunu hatırlatarak, "Bu sporun içinde artık biz de varız. İlk defa gruplar serisinde büyükler kategorisinde dünya şampiyonasına katılacağız. Amacımız olimpiyat oyunlarına katılabilmek adına burada belirlenen barajları geçmek. İnşaallah Türkiye ve ritmik cimnastik açısından çok güzel bir organizasyon olur" dedi.

Dünya şampiyonası nedeniyle Halkapınar Spor Salonu'nun yanına 6 ritmik halının sığabileceği bir salonun yapılacağını kaydeden Çelen, şöyle konuştu:

"Organizasyonumuz bittikten sonra orası tamamen ritmik cimnastik, artistik cimnastik ve trambolin cimnastik olmak üzere 3 ana olimpik branşımızın organize edilebileceği bir salon haline getirilecek, dizaynı o şekilde yapılıyor. İzmir, Türkiye'deki 2 cimnastik olimpiyat hazırlık merkezinden bir tanesi. Büyük bir potansiyeli var. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz."

Çelen, İzmirlilerden düzenlenecek dünya şampiyonalarına ilgi göstermelerini ve organizasyonların gelişmesi için katkı vermelerine beklediklerini sözlerine ekledi.

Milli Takım Kaptanı Burçin Neziroğlu da ilk defa katıldıkları gruplar serisinde hedeflerinin ilk 24'e girip, bir sonraki dünya şampiyonasına katılmak için gereken kotayı alabilmek olduğunu ifade etti.

Milli takım sporcusu Gülce Çağlar ise şampiyonaya dünya çapında kaliteli sporcuların katıldığını, gelenlerin İzmir'i ve spor tesislerini görme imkanı bulduğunu dile getirdi. - İzmir

Kaynak: AA / Spor

Suat Çelen Türkiye İzmir Eylül Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title