Haberler

20 Genç Kıza Lider Olma Şansı

Kayseri İletişimciler, Danışmanlar ve İşadamları Derneği (İDEADER) ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) Kayseri Şubesi'nin ortaklaşa hazırladığı 'İşte Lider Kadınlar' projesi ile 20 üniversiteli kıza lider olma şansı veriliyor.

Kayseri İletişimciler, Danışmanlar ve İşadamları Derneği (İDEADER) ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) Kayseri Şubesi'nin ortaklaşa hazırladığı 'İşte Lider Kadınlar' projesi ile 20 üniversiteli kıza lider olma şansı veriliyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan İDEADER Başkanı İrfan Birol, bir fidanın büyüyüp meyve ve gölge vermesi için 3 unsur bulunduğunu, bunlardan birincisinin fidanın iyi, ikincisinin toprağın verimli ve üçüncüsünün de bahçıvanın iyi olması olduğunu belirterek, "Eğer bu üçünden hangisi eksik olursa olsun, bir sonuç almak mümkün değildir. Bunu projeye uygulayacak olursak, İDEADER ve TEV olarak bu projeyi birlikte yürütüyoruz. Ağırlıklı olarak TEV Vakfının öğrencileri bu proje içerisinde yer alacaklar. Biz onların çok titizlikle seçildiklerini biliyoruz. Onun için kalitelerinden hiç şüphemiz yok. Toprak olarak da Sancı Vakfı bu projeye maddi destek verdiler. Toprağın da verimli olduğunun farkındayız. Bahçıvan olarak da İDEADER'in dostu değerli hocalarımız var. İDEADER de 8-10 yıldır pek çok projeye imza atmıştır. Bu projenin de ayakları yere basarak yürütüleceğine ve başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi.

Hazırlanan proje hakkında bilgiler veren İDEADER Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Demet Kalkmaz da, şunları kaydetti "İDEADER olarak yenilik dedik, değişim dedik ve bu şiarla yola çıkarak 20 genç kızımıza 'Lider Kadın Olma' yolunu açtık. Projemiz BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında yürütülen Sabancı Vakfı Hibe Programı'ndan destek almaya hak kazandı. Projemizde, üniversitelerin son sınıfında okuyan 20 genç kızımızı veya yüksek lisans yapan 20 genç kızımızı hedef kitlemiz olarak seçtik. Eğitimlerimizi tamamen pratiğe yönelik olup, hissetmek, deneyimlemek ve uygulamak üzerine konuşlandıracağız. Proje kapsamında, eğitilecek kızlarımızın da yapacağı görevler var. Bunlardan bir tanesi, geleceğimi ben çiziyorum, diyecekler ve hayallerini bizimle paylaşacaklar. Paylaştıkları hayalleri de biz kitaplaştıracağız ve yayınlayacağız. Ayrıca, Kayseri'de konularında lider olmuş kadınlarımız var. Projedeki hedef kitlemiz olan 20 genç kızımızla, Kayseri'nin lider kadınlarını buluşturacağız. Eğitilecek kızlarımız, ayrıca TEV Kayseri Şubesi'nin bursiyerlerine de, bu projede edindikleri deneyimleri aktaracaklar.??

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Kayseri Şube Başkanı Akın Bayrak ise, Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) bilgi üreten ve bilgiyi iyi kullanan nesillerin yetişmesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na yardımcı olan bir vakıf olduğunu vurgulayarak, "TEV bugüne kadar 210 bin öğrenciyi finanse etti. Projenin amacı, Türk gençliğini bilgiyi üreten ve iyi kullanan bir noktaya getirmektir. Bilgiyi üretmek ve iyi kullanmak, bana göre Türkiye'nin birinci öncelikli meselesidir. Çünkü Türkiye'nin en büyük kaybı, bilgiyi satın almak ve bu aldığı bilgiyi de kötü kullanmaktır. Kaynakları da onun için israf ediyoruz. İDEADER böyle bir projeden bahsedince çok hoşuma gitti. Çünkü dünyada da Türkiye'de de kadınların ekonomik hayattaki yerinin arttırılması, ülkelerin büyümeleri için önemli bir faktördür, enstrümandır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayseri Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title