Haberler

Kız Kardeşlerin Ölümüne Sebep Olan Sürücü'ye 8 Yıl 10 Ay Hapis Verildi

Güncelleme:

Adana'da motosiklete çarpmamak için direksiyonu kırınca kaldırımdaki 4 ve 1 yaşındaki kız kardeşleri öldüren sürücüye 8 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Adana'da kullandığı otomobille kaldırıma çıkarak 2 kız kardeşin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Ahmet Erkan, 8 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi.

ÇARPTIKTAN SONRA KAÇTI

Olay, 4 Ekim'de merkez Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi Eminağa Caddesi'nde meydana geldi. Ahmet Erkan, aracıyla iddiaya göre önüne çıkan motosiklete çarpmamak için direksiyonu kırınca kaldırıma çıkıp yayalara çarptı. 4 yaşındaki Aslı ile bebek arabasında bulunan kardeşi 1 yaşındaki Cahide Savcı öldü, anneleri 25 yaşındaki Hediye Savcı ise ağır yaralandı. Olay yerinden kaçan Ahmet Erkan kısa sürede yakalandıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.


TAM KUSURLU OLDUĞU RAPORU ÇIKTI

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ehliyeti olmayan Ahmet Erkan'ın tam kusurlu olduğu yönünde rapor verildi. Ahmet Erkan taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

"EŞİM BENİ ARAYARAK KIZIMIN FENALAŞTIĞINI SÖYLEDİ"

Ehliyetinin olmadığını belirten Erkan, "Eşim beni arayarak kızımın fenalaştığını söyledi. Bunun üzerine bende arkadaşımın aracını alarak yola çıktım. Aniden önüme bir motosiklet çıkınca direksiyonu sola doğru kırdım. Hakimiyetimi kaybettim. Kaza bu nedenle olmuştur. Fazla süratli değildim. Olay nedeni ile çok üzgünüm." diye savunma yaptı.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLMADI

Ölen kardeşlerin babası Hıdır ile annesi Hediye Savcı, sanıktan şikayetçi olmadı. Mahkeme heyeti, Ahmet Erkan'a iyi hal indirimi ile 8 yıl 10 ay hapis cezası verip tutuklulukta geçen süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Cezanın kesinleşmesi durumunda Ahmet Erkan kalan cezasını çekmek için cezaevine girecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Erkan Seyhan 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title