Haberler

2 Kişinin 100 Bin Lirasını Dolandıran 2 Şüpheli Yakalandı

Eskişehir'de telefonda kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtıp, 66 yaşındaki K.K.'nın 95 bin lirasını, 72 yaşındaki H.Ç.'nin de 5 bin 55 lira parasını alan 27 yaşındaki M.K. ile 19 yaşındaki A.T., polisler tarafından yakalandı.

Eskişehir'de telefonda kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtıp, 66 yaşındaki K.K.'nın 95 bin lirasını, 72 yaşındaki H.Ç.'nin de 5 bin 55 lira parasını alan 27 yaşındaki M.K. ile 19 yaşındaki A.T., polisler tarafından yakalandı.

M.K. ve A.T., geçen 20 Ağustos'ta telefonla aradıkları K.K.'ya kendilerini 'savcı' ve 'polis' olarak tanıtıp, "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, bankada bulunan paranızı sahte belgeler ile çekecekler, şahısları takip ediyoruz ayrıca kuyumcu soyulmuş, kimlik bilgileriniz bırakılmış. Bankada bulunan paranızı çekip poşet içerisine koyun. Bir görevlimiz gelip sizden parayı teslim alacak" dedi.

K.K.'nin 95 bin lira parası alan şüpheliler, 31 Ağustos'ta da aynı şekilde H.Ç.'nin 5 bin 55 lira parasını dolandırdı.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri yaptıkları çalışmalar neticesinde şüpheliler M.K. ve A.T.'yi yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler yapılan sorgulamalarının ardında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, tüm uyarılara rağmen bu tür dolandırıcılık olaylarının yaşanmaya devam edildiği vurgulanarak şöyle denildi:

"ilimiz genelinde Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro bünyesinde dolandırıcılık konusunda uzman özel ekipler oluşturularak vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla gerekli çalışmalara başlanmıştır. Ancak bu suçları engelleme amaçlı billboard, otobüs durakları gibi yerlere asılan uyarı yazıları, dağıtılan broşürler, tanıtım filmleri ve canlı yayınlar, hutbe vb. vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu yerlerde yapılan uyarılara rağmen halkımız dolandırılmaya devam etmekte olup ciddi şekilde maddi kayıp ve psikolojik çöküntü yaşamaktır." - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title