Haberler

2 Bacağı Yok, Mısır Satarak Yaşama Tutunuyor

Ankara'nın tarihi ve turistik İlçesi Beypazarı'nda 22 yıl önce trafik kazası geçiren 45 yaşındaki İsmail Ünlü, kılcal damarlarındaki tıkanma nedeniyle geçirdiği ameliyat sonucu 6 yıl önce iki bacağı kesilmek durumunda kalındı.

Ankara'nın tarihi ve turistik İlçesi Beypazarı'nda 22 yıl önce trafik kazası geçiren 45 yaşındaki İsmail Ünlü, kılcal damarlarındaki tıkanma nedeniyle geçirdiği ameliyat sonucu 6 yıl önce iki bacağı kesilmek durumunda kalındı. Evli, 2 çocuk babası Ünlü, bir arkadaşının verdiği manevi destekle 2 yıl sonra evinden çıkıp, her sabah motorlu tekerlekli sandalyesi ile tezgahının başına geçip, bardakta mısır satarak hem evine bakıyor, hem de hayata tutunmaya çalışıyor.

İlçede 1993 yılında geçirdiği trafik kazası ardından iki bacağı zedelenen  İsmail Ünlü'ye ana ve kılcal damarlardaki tıkanma nedeniyle 2007 yılında 2 ayrı ameliyat yapıldı. 2 bacağı da kesilmek durumunda kalınan evli, 2 çocuk babası İsmail Ünlü, 2 yıl evinden çıkamadı. Yaşama küsen İsmail Ünlü, bir arkadaşının ikna etmesi üzerine sokağa çıkarak hayata tutunmaya başladı. Kazadan sonra evinin geçimini eşi 43 yaşındaki Gülender Ünlü'nün sağladığını belirten İsmail Ünlü, Beypazarı Hıdırlık Tepe'de belediyenin gösterdiği yerde eşinin tezgah kurarak, tarhana, erişte satarak evinin geçimini sağladığını belirtirken, şunları söyledi:

"Ayağım kesildikten sonra 2007'den 2009 yılına kadar evden dışarı hiç çıkmadım, gün yüzü görmedim. Bir gün balkona çıktım. Yoldan geçen arkadaşım 'hayata neden küstün, sen de tekerlekli sandalye ile gez. Hayata küsülür mü?' dedi. Bu ikaz üzerine sokağa çıktım. Hıdırlık Tepe'de tezgahta evimin geçimini sağlayan eşimin yanında durdum, ona destek olmaya çalıştım. 2014 yılında Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ilçenin Atatürk Parkı yanı, İrfan gümüşel Caddesi yaya yolu üzerinde yer göstererek tarhana, baharat, bitki çayı tezgahı tahsis etti. Ben bu tezgah ile hayata daha sağlam tutunmaya başladım. Mısır Tezgahı kurdum. Bardakta mısır satarak evimin geçimini sağlamaya başladım. Yaklaşık 2 senedir tezgahımın başında evimi geçindiriyorum. Eşim de bana destek oluyor. Kızımı kaza geçirmeden önce evlendirmiştim. Şimdi evde 24 yaşında bekar bir oğlum ve eşim var. Evime bakacak parayı kazanıyorum, şükrediyorum. 2 bacağım yok, ama hayat devam ediyor. Şu an eşim ve çocuklarımla mutluyum."

Geçirdiği kaza ardından ayağı kesildiğini, bakım aylığı için 2 kez başvurduğu halde olumsuz yanıt aldığını belirten Ünlü, şöyle dedi:

"Bakım aylığı bağlanmadı. Başka da bir gelirimiz yoktu. Eşim beni terk etmedi, evin bakımını üstlendi. İlk yıllar eve eşim baktı. 2 yıldır evime ben bakıyorum. Eşim de beni tezgahın başında yalnız bırakmıyor. O da sürekli yanıma gelerek bana destek oluyor. Benim gibi olan arkadaşlar hayata küsmesinler. Hayat devam ediyor. Hayata tutunacak bir dal bulunur. Çaba ve gayret göstersinler. Hayat yaşamaya değer. Hayatı yaşanmaz hale getirmesinler. Bizim gibi engelli insanlar için boşvermek, hayatı daha da zorlaştırıyor. Hayatı yaşanmaz kılıyor. Yaşamak ve hayatı güzelleştirmek için biraz gayret göstersinler, her şey güzelleşiyor." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Ünlü Beypazarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title