Haberler

1915 Mesajı, Profesörü Gözyaşlarına Boğdu

Güncelleme:

Başbakan'ın 1915 mesajı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Halil Berktay, canlı yayında "Çok mutluyum çok." diyerek gözyaşlarına boğuldu.

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu “360 Derece" programına konuk olan Prof. Dr. Halil Berktay, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili mesajlarını değerlendirdi.  Berktay, "Çok mutluyum çok Hrant bunun için öldürüldü. Mücadelemiz sonunda haklı çıktım." diyerek ağladı.

"DUYDUĞUMA İNANAMADIM, ŞAPKAM UÇTU"

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Halil Berktay, "Başbakan'ın açıklamasını duyduğumda inanamadım, şapkam uçtu" dedi.

"BÜYÜK BİR DEMOKRATİK AÇILIM"

Prof. Berktay, "Hrant bunun için öldürüldü. Bana olan saldırılar önemli değil. Burada hakikaten 20 yıla yakın, 15 yıllık mücadeleyle kazanılmış büyük bir demokratik açılım var. Mutluyum" diye konuştu.

"HAKLI ÇIKTIM"

Berktay, "Mutluyum hem de çok fazla mutluyum. Ben çok fazla bedel ödemedim. Hrant bunun için öldürüldü. 20 yıllık mücadele sonrası kendimi haklı çıkmış sayıyıyorum." ifadelerini kullandı.

PROF. DR. HALİL BERKTAY KİMDİR?

1947 yılında doğdu. Liseyi Robert Kolej'de okudu. Ekonomi alanında lisans ve lisansüstü eğitimini 1968'de Yale Üniversitesi'nde tamamladı. Ekonomi okuduğu Yale Üniversitesi'nden, lisans ve yüksek lisans derecelerini 1968 yılında daha sonra yöneldiği Tarih'te ise doktorasını Birmingham Üniversitesi'nden 1991 yılında aldı. Türkiye'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Tarihi ve İktisadi Doktrinler Kürsüsü ile ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtdışında, Birmingham Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi'nde ders verdi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü müdür yardımcılığında bulundu. Ana Britannica Ansiklopedisi'nin, Europalia sergi projelerinin tarih danışmanlığını yaptı. 

ESAS ALANI: TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE HİSTORİYOGRAFİSİ

Esas uzmanlık alanı, 20. yüzyıl Türk milliyetçiliği ve milliyetçi historiyografisidir. Bunun dışında, gerek Avrupa ortaçağ tarihinin, gerekse Osmanlı sosyal ve ekonomik tarihinin karşılaştırmalı bir perspektif içinde yeniden düşünülmesi sorunuyla da uğraşageldi. Son yıllarda Türk ulus-devletinin ve ulusal belleğinin inşası üzerinde yoğunlaşıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şirin Payzın Hrant Dink Medya Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

ibrahimsariibram@hotmail.com:

Tehcir olmadan önce ermenilerin katlettiği Türkler için hiç ağladın mı? Yazıklar olsun size ve sizin gibilere.

41
3
yanıtYanıtla
hayatay_sbaltaci_1996@hotmail.com:

Başbakan gerçekten büyük bir dünya. Lideri

12
28
yanıtYanıtla
cematiblackdemonstrike@hotmail.com:

adam türk tarihi profesörü ermeni. diğeri örgüt lideri ermeni. ulan bu memlekette ne çokmuşsunuz. 1915 te sizlere soykırım yapsalardı zaten burada olmazdınız hiç gitmemişsinizki. soykırımdan bahsedersiniz. ulan bi hranta acıdığınız kadar ermeni olduğunuz kadar 1915 te öldürdüğünüz kadınlar ve çocuklar için türk olabildinizmi. asalanın yurtdışında öldürdüğü diplomatlar için olabildinizmi. size hakkını veren zat gelip geçici ama türk milleti bakidir. ben kendi şahsım adına sizlerden özür dilemiyorum.ama bunların hesabı bir gün sorulur diyorum.

34
4
yanıtYanıtla
İSLAMİ BAKIŞomrturk@hotmail.com:

OSMANLI İMPARATORLUĞU ERMENİLERE BAKANLIK VERDİ DEVLETİN HAZİNESİNİ TESLİM ETTİ MİLLETİ SADIKA DEDİ ONLAR KARŞILIĞINDA ELLERİNE GEÇEN İLK FIRSATTA MÜSLÜMAN TÜRKLERİ CAMİLERE DOLDURUP YAKTILAR BUNLARI DA ANLATSANA EYYY HALİL BERKTAY

33
3
yanıtYanıtla
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

Başbakan bu taziyeyle,Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü göstermiştir,artık ülkem bu tür kompleksleri atlatacak güce kavuşmuştur,helal olsun Erdoğan'a,ezberleri bozuyor bir bir.

13
20
yanıtYanıtla
Ssbunlar@hotmail.com:

Buraya olumsuz Yorum Yazanlarin Cogu kesin Akp Ye Oy Verenler Secim zamani Akliniz Nerdeydi ? daha bu baslangic Basimiza daha neler Gelecek gördükce utanirsiniz insallah oy verdiginiz icin. Yaziklar olsun Türk Milletinden nefret ediyor bu adam resmen varsa yoksa Araplar Pkk lilar ve Ermeniler Baskanlik sistemi icin Yapmadigi kalmadi daha bunlar iyi günlerimiz Allah sonumuzu hayir etsin.

17
12
yanıtYanıtla
akp li mi?can@hotmail.com:

kesin akp li olduklarını nerden biliyorsun?sordun mu?

yanıt0
yanıt0
vatanseveritapo@msn.com:

Ruslarla iş birliği yapıp isyan eden askerimize pusu kuran sivilerin evlerini ateşe veren isyancı ermeniler TEHCİR edildiği için özür dileyen ve karşılığında Türk Bayrağının yakılmasına vesile olan.......................

20
2
yanıtYanıtla
Turan Büyükeskici055@hotmail.com:

Atatürk'ün Gençliğe Hitabı bugünler için yazılmış olmalı ama açıp okuyan yok okuyup anlamayan çok

19
2
yanıtYanıtla
anılanil_34@hotmail.com:

Ermeniler her zaman mazlumu oynuyor ama!!aynı dönemde ermeni çetelerinin katlettiği türklerden söz eden yok!! aynı dönemde balkanlarda 1 milyona yakın Türk insanımız Bulgarlar ve Yunanlılar tarafından katledilmiş,topraklarından sürülmüş yersiz yurtsuz bırakılmış mallarına el konmuş!!ee kimsenin sesi çıkmıyor! tarihi o kadar irdelersek dünyada sorunsuz hiç bir millet ve ülke olmaz... daha düne kadar asala ermeni örgütü yüzlerce diplomatımızı yurt dışında suikastlerle öldürmüşken...heleki daha dün bile dağlık karabağ da ermenilerin Türklere yaptıkları ve halen daha Azerbaycan Türklerine yapmaya devam ettikten sonra...Ermenistan Cumhurbaşkanını kutluyorum açıklaması çok güzeldi.O zamanlar yaşananlar yaşandı.Şimdi Türk halkı bizim düşmanımız değil dedi!!!tam bir devlet adamlığı örneği!!zaten ermeni meselesini kaşıyanlar ermenistanda yaşayan halk değil ermenistan dışındaki tuzu kuru hayaller peşinde koşan ermeniler!!bu konudan ermenistanda yaşayanlar bile rahatsız!!

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title