Haberler

19 Mayıs'ta 'Sessiz Çığlık' Yürüyüşü

Nilüfer Belediyesi’nin organize ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde Bursalılar, Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisi için yürüdü.

Nilüfer Belediyesi'nin organize ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğinde Bursalılar, Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 maden işçisi için yürüdü.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağı faciası nedeniyle

Mayıs ayının sonuna kadar tüm etkinliklerini iptal eden Nilüfer Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramı'nda Soma için yürüyüş düzenledi. Belediye, her yıl geleneksel olarak düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı programında da değişiklik yaptı. "Soma'nın acısıyla sessizce yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen yürüyüş, saat 19.00'da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Nilüfer Kent Konseyi önünden başladı. Siyah kıyafetlerle yürüyüşe katılan vatandaşlar, sessizce FSM Bulvarı Hastane Alanı'na kadar yürüdü.

Öte yandan, bir tiyatro grubu Soma'da hayatını kaybeden 301 kişi için temsili gösteri yaptı. Bir kişinin patronu canlandırdığı ve elindeki iple işçilere vurduğu görüldü. Gösterinin sonunda hayatını kaybeden işçilerin üzerine beyaz bez çekilip, kırmızı boya döküldü. Gösteri büyük alkış topladı. Hastane alanında düzenlenmesi planlanan Emre Aydın konseri ise iptal edildi.

Soma'daki facianın hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Yaşananlar hepimizi derinden etkiledi. O yüzden bütün etkinliklerimizi iptal ettik. 19 Mayıs'ta da Soma'da hayatını kaybedenler için sessiz çığlık eylemi düzenlemek istedik. Orada hayatını kaybedenler bizim insanımız ve kardeşimizdir. Acımız çok büyük, yüreğimiz yanıyor. Söylenecek bir şey yok ama bu olayların unutulmaması gerekiyor. Sorumluların da sonuna kadar cezalandırılması gerekiyor" dedi.

Yerel veya genel bir kesimin mutlaka etkin denetim yapması gerektiğini belirten Bozbey, "Ama bizim yasalarımızda karışıklıklar mevcut. Yani bir konuya bakıyorsun, yerelde, genelde karışıyor. Bunların netleşmesi lazım. İnsan yaşamı geri getirilemez. Soma'da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum" diye konuştu.

Bozbey'in hastane alanında yaptığı konuşmanın ardından etkinlik sona erdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title