Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu, Çankırı, Tokat, Sinop, Amasya ve Çorum'da düzenlenen törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Kastamonu, Çankırı, Tokat, Sinop, Amasya ve Çorum'da düzenlenen törenle kutlandı.

Kastamonu Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, 19 Mayıs 1919'un önemini vurgulayan bir sunum yaptı.

Şiirlerin okunmasıyla devam eden etkinlik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor kulüplerinin karate, judo ve tekvando gösterileriyle devam etti.

Vali Şehmus Günaydın, tören sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Ecdada Mektup Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Çankırı

Atatürk Stadı'nda Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.

Güneş İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Çankırı Gençlik Merkezi'ndeki işaret dili kursuna katılan gençler, İstiklal Marşı'nı işaret diliyle de okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, vatanın işgal edilerek milletin bağımsızlığına kastedildiği bir dönemde Atatürk tarafından yeniden başlatılan bağımsızlık mücadelesinin yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

"Şunu hiçbir zaman unutmayın, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememiştir" diyen Yıldız, "Gençler, sizler çok büyük bir medeniyetin, köklü bir kültürün ve kadim bir tarihin mensuplarısınız. Çanakkale'de 19 Mayıs'ta destan yazan bir milletin evlatlarısınız. Sizler büyük bir devletin güçlü bir ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarısınız." dedi.

Spor gösterilerinin ardından günün anlam ve önemiyle ilgili şiirler okundu. Halk Sağlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Toplumda fiziksel aktivitelerin artırılması" projesi kapsamında başarılı öğrencilere 35 bisiklet dağıtıldı.

Çankırı'daki tarımsal çalışmaları yerinde izlemek için gelen Sudanlı bazı mühendisler de törenleri izledi.

Programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Yusuf Bayazıt, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tokat

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziosmanpaşa Stadı'nda düzenlenen kutlamalara geçildi.

Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı sporcular karate, cimnastik, bilek güreşi gibi çeşitli gösteriler sundu. Tokat Valisi Cevdet Can ve protokol üyeleri de çeşitli oyunlar oynadı. Törende 138 bisiklet dağıtıldı.

Protokol üyeleri, mehteran takımıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Sinop

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Atatürk anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İskele Meydanı'nda devam eden törende öğrencilerce şiirler okundu, halk oyunları, jimnastik ve judo gösterileri sunuldu. Törende yıl içerisinde spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi. Tören alanında Sinop Belediyesi görevlilerince vatandaşlara Atatürk rozeti ve üzerinde Atatürk'ün gençliğe hitabesinin yer aldığı poster dağıtıldı.

Törene Vali Yasemin Özata Çetinkaya, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Amasya

Amasya Saraydüzü Kışla Binası önünde toplanan öğrencilerle protokol üyeleri, Yavuz Selim Meydanı'na kadar ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Burada Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki tekvando, jimnastik, eskrim, karate ve güreş takımı sporcuları gösteri sundu. Amasya halk oyunları ekibi de bir gösteri gerçekleştirdi.

Törene Vali İbrahim Halil Çomaktekin, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile kurum ve kuruluşların temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Çorum

Çorum Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen öğrenci ve sporcular, Yunus Emre Parkı'ndaki Atatürk anıtına yürüdü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Atatürk anıtına çelenk sundu. Anıttaki tören, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin çelenklerini koymasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki programda da şiirler okundu, halk oyunları, jimnastik ve judo gösterileri sunuldu. Törende yıl içerisinde spor faaliyetlerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Eğer, burada yaptığı konuşmada, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Milli mücadelenin 19 Mayıs günü başladığını hatırlatan Eğer, "Bugün Türkiye'de gençlerin ne kadar önemli olduğunu, istihdamlarını, eğitimlerini, spor alanlarında ne kadar önem taşıdığını hep birlikte müşahede ediyoruz." dedi.

Törene Vali Yardımcısı Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kastamonu 19 Mayıs Çankırı Politika Güncel Haberler

title