Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Öztürk, mesajında, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin, bağımsız kalacağını ve bağımsızlığını ilelebet sürdüreceğini tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Bu anlamlı günün, sadece Türk milletinin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini aldığını vurgulayan Öztürk, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Verilen çetin mücadele sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk tarafından ilke ve devrimlerle pekiştirilmiş ve Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kırıkkale AK Parti 19 Mayıs Güncel Haberler

title