Haberler

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

İstanbul'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden oluşan koro, Gençlik ve İzmir marşlarını seslendirdi.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın tarihiyle ilgili bilgi verdi.

Koç, "Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı canlandıran, yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin, bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919, aynı zamanda tüm dünyaya haykırılan bir varoluş narasıdır" diye konuştu.

Gençlerin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşmasını isteyen Koç, sportif anlamda da dünyayla rekabet edecek birikime sahip olabilmek için var güçleriyle çalıştıklarını, her türlü imkan ve kaynakları gençlerin geleceği için seferber ettiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Hüseyin Kalkavan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibinin, gösteri sunduğu törende, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Milli Mücadele ve Atatürk" konulu sinevizyon gösterimi gerçekleşti.

Tören sonunda Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde il çapında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ tarafından takdim edildi.

Yarışmada kompozisyon yarışmasında birinci olan Üsküdar Biltek Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Çelikkaya yazısını, şiir yarışmasında birinci olan Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi öğrencisi Şule Pire "Kurtuluşa Son Söz" adlı şiirini okudu.

Sultanbeyli Belediyesi Spor Kulübü güreş takımının akrobasi ve jimnastik gösterisinin sunulduğu törende, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Kafkas Kartalları Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Zeybek ve Kars yöresi Kafkas Halk oyunu gösterisi yapıldı.

"Neşe içinde kutluyoruz"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, tören sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, başta gençler olmak üzere tüm halkın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığını söyledi.

Şahin, programda gençlerin çok güzel gösteriler hazırladıklarını ifade ederek, kompozisyonlar ve şiirlerin çok güzel olduğunu ve gençlerin bunları duyarak, hissederek yazdığını kaydetti. Gençleri tebrik eden Şahin, gösterileri izlerken gençlik yıllarını hatırladığını anlattı.

Vali Şahin, "Çok güzel oldu. Güneş altında yapıyorduk 19 Mayıs'ı. Şimdi daha rahat ortamlarda bayramlarımızı kutluyorlar. Hep birlikte neşe içerisinde bayramlarımızı eskiden olduğu gibi coşkuyla kutluyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Vasip Şahin İstanbul 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title