Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Hain emeller hülyasına dalanlar ve onların yerli işbirlikçileri bilmeli ve asla unutmamalıdır ki akıttıkları kan ve gözyaşında boğulacaklar.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Hain emeller hülyasına dalanlar ve onların yerli işbirlikçileri bilmeli ve asla unutmamalıdır ki akıttıkları kan ve gözyaşında boğulacaklar. Türk'ün sabrını zorlamanın ateşle oynamak olduğunu ağır bedeller ödeyerek öğreneceklerdir." dedi.

Toprak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla kentteki bir otelde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Devletin bekası, milletin geleceği için toprağa düşen, kanını akıtan tüm şehit ve gazileri rahmetle, minnetle, şükranla andıklarını belirten Toprak, 15 Temmuz darbe girişiminde ihanet çetesinin ortadan kaldırılması noktasında milletin iradesini ortaya koyan şehitlerin ailelerine başsağlığı, iki bine yakın gaziye de acil şifalar diledi.

Bu şan ve şeref gününde şehit yakınları ve gazilerle bir arada olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Toprak, bugün Türkiye'nin belki de dün olduğundan daha fazla, iç ve dış tehditlerin yoğun kuşatması altında olduğunu söyledi.

Toprak, dün Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin birlik ve beraberliği için şanlı ecdadın ölüm kalım mücadelesine girdiğini anlatarak, "Bu kanlı süreç aziz Türk milletinin geçmişte 7 düvelin saldırdığı ülkemizin, vatanımızın o sıkıntılı günlerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verdiği İstiklal mücadelesi neticesinde zaferle nihayet bulmuş, Türk'ün yenilmez iradesi bütün dünyaya milli duruş dersi vermiş, Anadolu'ya vurulan Türk mührü ebediyen silinmemek üzere perçinlenmiştir." dedi.

Vatanı işgale yeltenenlerin günümüzdeki uzantıları ve maşalarının Türk milletinin cesaret, azim ve kararlılığının her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyeti devletini kıyamete kadar yaşatmaya muktedir olduğunu unutmuş olduğunu gördüklerini bildiren Toprak, şunları kaydetti:

"Hain emeller hülyasına dalanlar ve onların yerli işbirlikçileri bilmeli ve asla unutmamalıdır ki akıttıkları kan ve gözyaşında boğulacaklar. Türk'ün sabrını zorlamanın ateşle oynamak olduğunu ağır bedeller ödeyerek öğreneceklerdir. Dünya, tarih ve Anadolu şahittir ki bu topraklar, üzerinde barınmasını ve yaşamasını bilmeyenlere, muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Dolayısıyla kanını ve bedenini katık ettiği bu topraklar sonsuza kadar Türk milletinin yurdu, sılası, ocağı ve vatanı olmuştur. Anadolu Türk, Türk Anadolu olmuştur. Bizler rengi, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun ülkemizin toprakları üzerinde yaşayan 79 milyonla birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, sevgimizi gönlümüzde, ruhumuzda, ahlakımızda ve vicdanımızda yeşertmeye bundan böyle de devam edeceğiz. Hiçbir şekilde de aramıza sokulmaya çalışılan ayrılık, gayrılık ve nifaklara asla aldanmayacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi, geçmişte emanet olarak aldığımız bu aziz vatanı, devletimizin bekasını hep birlikte geleceğe ülkemizi payidar kılmak adına bu emaneti biz de bizden sonrakilere emanet edeceğiz."

Toprak, Türkiye'ye içerden ve dışardan saldıranların bulunduğunu dile getirerek, "Şüphesiz ki 7 düvel olmuş bugün 77 düvel. İçerden ve dışarıdan saldıranlar var. Ancak biz bu topraklar için ağır bedeller ödedik. Onun için bu vatan mukaddestir. Bu vatanı asla ve asla hainlere, işbirlikçilere fırsat vermeden geleceğe emaneti taşımış olacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kaymakamlar, belediye başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Toprak Çanakkale Sakarya Eylül Politika Güncel Haberler

title