Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Diyarbakır'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Diyarbakır'da Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta gerçekleştirilen törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Kıbrıs Gazisi Siraç Ezer, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimine tepkisini dile getirdi.

"15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanan millet ve darbe düşmanı hainler, darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Darbe teşebbüsü Türk Silahlı kuvvetlerinin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatlarımız, asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir." diyen Ezer, şunları kaydetti:

"Ülkemiz iç ve dış hainlerin tehdidi altındadır. İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkarmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır."

Tüm bu tehditlere karşı Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık söz konusu olunca daha sık kenetlenmesini bildiğini vurgulayan Ezer, Türk milletinin azmi, iradesi ve kudretiyle hainlere her zaman diz çöktürdüğünü ve onları hüsrana uğrattığını aktardı.

Ezer, "Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikmesine ne biz ne de bizden sonraki nesil hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır." dedi.

Ezer, 15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleştiği gece ve terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu şehit olan asker, polis, korucu ve sivillere Allah'tan rahmet diledi.

Törende günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre katıldı.

Vali Aksoy daha sonra makamında gazileri kabul etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Yenişehir Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title