Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, milletin bağımsızlığın savunucusu olduğunu belirterek, "Bu memleket, şehitler ve gazilerle ayakta kalan bir memleket. Toprağın vatan olabilmesi için uğrunda ölen, gazi olan kişiler olması gerekir. Türk milleti, bu özelliğe sahiptir.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, milletin bağımsızlığın savunucusu olduğunu belirterek, "Bu memleket, şehitler ve gazilerle ayakta kalan bir memleket. Toprağın vatan olabilmesi için uğrunda ölen, gazi olan kişiler olması gerekir. Türk milleti, bu özelliğe sahiptir." dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, Gazi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Sağlık Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden yetkililerin yanı sıra çok sayıda gazi ve yakını katıldı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş, törende yaptığı konuşmada, tüm gazileri tebrik ettiğini belirterek, hepsinin ömrünün bereketli ve aydınlık olmasını diledi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine işaret eden Gümüş, "15 Temmuz, bize şunu gösterdi, bu millet, önemli özellikleri olan millet. Memleket, vatan uğruna gözünü kırpmadan şehit olanları, gazi olanları da kısa bir süre önce gördük." dedi.

Milletin, bağımsızlığın savunucusu olduğunu dile getiren Gümüş, şöyle devam etti:

"Mutluyuz, gururluyuz. Bu gazi ve şehitlerimiz olduğu sürece vatanımız, hiçbir zaman bağımsızlığını hiçbir millete, hiçbir ülkeye, başka bir güdüme bırakmayacaktır. Tabii ki bu gazi bir millet. Bu memleket de şehitler ve gazilerle ayakta kalan bir memleket. Şairin dediği gibi 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır.' Toprağın vatan olabilmesi için uğrunda ölen, gazi olan kişiler olması gerekir. Türk milleti, bu özelliğe sahiptir.

Türkiye, her zaman güçlü bir şekilde yoluna devam edecek, yeni nesiller de daha güçlü şekilde memlekete hizmet edecek. Türkiye, büyük bir mücadelenin içinden geçiyor. Biliniz ki, bu millet olduğu sürece mücadeleyi hep kazanacağız ve önümüz aydınlık olacaktır."

Gümüş, memleket ve vatan uğruna hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve gazilere ise şükran ve minnetlerini sundu.

-"Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir"

Genelkurmay Lojistik Daire Başkanı Tümgeneral Gürsel Yüz de çok anlamlı ve gurur verici olan bugünün vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu belirterek, "19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, vatandaş ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm gazilerin şeref günüdür." dedi.

Gazilerin, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcisi olduğunu ifade eden Yüz, şunları kaydetti:

"Sizler, şehitlerimizle birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler, toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Al rengini şehit kanından alan şanlı bayrağımızın rengi, son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilir, burada bizi onurlandıran kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımı sunarım."

Gaziler Vakfı Başkanı Lokman Ayar ise gazilerin azim ve kararlılıkla yürüttükleri hayat mücadelesinde onlara sahip çıkılmasının, onurlu hatıralarının sonsuza kadar yaşatılmasının en yüce hizmet olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'ye yönelik terör olaylarının arttığını vurgulayan Ayar, "Son zamanlarda yoğunlaşan terörist faaliyetlerde, özellikle 15 Temmuz'da milletimizin demir yumruğu altında ezilen ihanet girişimi ve aralarında işbirliği yapan bütün terör şebekelerinin hain saldırılarında bir kere daha gördüğümüz üzere, Türk milletinin her evladı, varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü konser verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Eyüp Gümüş Eylül Politika Güncel Haberler

title