Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin ve Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" nedeniyle yazılı birer mesaj yayımladı.

Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin ve Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı" nedeniyle yazılı birer mesaj yayımladı.

Vali Erol, yayımladığı mesajında, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi Büyük Türk Milletinin tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle bezenmiş bir destanın yazıldığı özel ve istisna bir zaman dilimi olduğunu belirtti.

Erol, "Şehitlerin yeri gönülümüzün zirvesidir" ifadelerine yer verdiği mesajında şunları kaydetti:

"Bu güzel topraklarda bugün hür ve bağımsız yaşıyorsak şüphesiz bunu aziz şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıklarına borçluyuz. Büyük Türk Milleti onları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur. Bu zaferi yaşatan Çanakkale ruhunu da gelecek nesillere aktarmak, bu ruhu her zaman canlı tutmak bizim en önemli görevlerimizden ve sorumluklarımızdandır. Bugün; Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla, yani "Çanakkale Ruhu" ile birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, ülkemizi ve milletimizi güçlendirmek ve refah seviyesini yükseltmek anlamında çok daha azimli ve kararlıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kutsal değerleri uğruna ebediyete intikal eden ve şahadet mertebesine ulaşan tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, dualarla yad ediyor, şehitlerimizin değerli ailelerine ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, Çanakkale Zaferi'nin halkın yoklukla ve türlü zorluklarla mücadele ederek düşmanı bozguna uğrattığı en önemli zaferlerimizden biri olduğununu ifade ettiği mesajında şunları söyledi:

"Çanakkale Zaferi, ortak benlikle, özverili ve insani değerlerle donatılmış bir milletin tarihe altın harflerle yazılmış başarı öyküsünün adıdır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde unutulmaz bir yere sahip olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümünü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nü en içten duygularımla kutlar, Türk milletine bıraktıkları eşsiz miras ve gösterdikleri engin mücadele nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Çanakkale'de bu destanın yazılmasında canını ortaya koyan nice isimsiz kahramanımızı minnet ve şükranla anıyorum."

Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi tarafından yayımlanan mesajda da, "Çanakkale Zaferi, milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için, en zor şartlar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmemiş olan şehitlerimiz milletimizin birlik ve beraberliğinin manevi güvencesi olarak sonsuza kadar hatırlanacaktır. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi ile milletimiz vatan sevgisini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası, bir kahramanlık destanıdır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Selçuk Üniversitesi Çanakkale Zaferi Muammer Erol Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title