Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Tüm dünyanın laneti olan savaşlar, insanlığa acı verirken, 'Çanakkale' barışın, umudun ve kardeşliğin adı oldu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, "Tüm dünyanın laneti olan savaşlar, insanlığa acı verirken, ' Çanakkale' barışın, umudun ve kardeşliğin adı oldu. Hiçbir savaş Çanakkale Destanı kadar konuşulmadı. Hiçbir savaş dünya barışına Çanakkale kadar umut olmadı." dedi.

Nazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cafer dedesinin Çanakkale'de şehit olduğunu hatırlatarak, dedesinin şehit olmadan önce 1915 yılında bir mektup gönderdiğini söyledi.

Cafer dedesinin gönderdiği mektubu hatıra olarak sakladıklarını anlatan Nazlı, mektupta yazan bazı kısımları, şöyle aktardı:

"Hamdolsun vücudum sıhhatte. Sizin de sıhhatte olmasını haktan isterim. Eniştelerim efendilere, (kız kardeşlerime, öğretmen olan yeğenim İbrahim efendiye, kız kardeşlerimin kızlarına selam ile cümlesinin hatırlarını istifsar eylerim. Oğullarım Ahmet, Mehmet ve Mustafa efendilere selam ile gözlerinden öperim. Mekteplerine devam etsinler. Onlar için çanta vesaire aldım göndereceğim. Amca oğlum Mehmet ağaya ve yengem hanıma hacı Salih efendiye, oğlu Hüseyin efendiye, tenekeci Ali ağaya ve akrabaların cümlesine hepsine ayrı ayrı selam ederim. Valideciğim rahatım iyi ancak sizlerin dualarına ihtiyacım var."

Nazlı, Çanakkale ruhunun 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişiminde yeniden canlandığını belirterek, "15 Temmuz'u, o günü ve sonrasında halkımızın dik duruşunu hatırlarsak, ülkemizin yeni dönemde bir denge siyaseti izlemek için yoğun bir mücadele verdiğini, vermeye de devam ettiğini, muhatap olduğumuz bütün aktörlerin Türkiye'yi bu sistemden vazgeçirip kendi ittifak sahasına hapsetmek için çabaladığını açık bir şekilde görürsünüz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Şükrü Nazlı Çanakkale AK Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title