Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Genelkurmay Başkanlığından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, bazı illerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) tanıtıcı stantlar kurulacağı ve Çanakkale Savaşı temalı resim veya maket sergisi açılacağı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, bazı illerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) tanıtıcı stantlar kurulacağı ve Çanakkale Savaşı temalı resim veya maket sergisi açılacağı bildirildi.

Genelkurmay  Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Türk tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Ankara, İstanbul, İzmir ve Çanakkale'de, TSK'yı tanıtıcı stantlar kurulacak, Çanakkale Savaşı temalı resim veya maket sergileri açılacak.

Buna göre, Ankara garnizonunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığınca 20- 22 Mart'ta Cepa AVM'de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 20-22 Mart'ta Armada AVM'de, Hava Kuvvetleri Komutanlığınca 20-31 Mart'ta Panora AVM'de, Jandarma Genel Komutanlığınca 20-22 Mart'ta Optimum AVM'de,  stantlar kurulacak ve resim veya maket sergisi açılacak.

İstanbul'da ise 1. Ordu Komutanlığınca, Levent'te Özdilek AVM'de ve Ataşehir'de Paladium AVM'de, İzmir'de Ege Ordu Komutanlığınca, Balçova'da KİPA AVM'de, Çanakkale'de Kuzey Deniz Saha Komutanlığınca, Deniz Müzesi Komutanlığı ve tarihi Çimenlik Kalesi (Kale-i Sultaniye) içindeki sinevizyon odaları ile çevresindeki açık sergi alanı ve sanat galerisi binasında, stantlar kurulacak ve Çanakkale Savaşı temalı resim veya maket sergisi icra edilecek.

AVM'lerde TSK Foto Film Merkezi Komutanlığınca hazırlanan, TSK Tanıtım Filmi ve 1915 Çanakkale Filmi, ATASE Daire Başkanlığınca hazırlanan Çanakkale Savaşı temalı resimler ve kuvvet komutanlıklarını tanıtıcı maket ve resimler sergilenecek.

Ayrıca Harbiye Askeri Müzesi, Deniz Müzesi ve Havacılık Müzesine girişler 16-22 Mart'ta ücretsiz olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Kuzey Deniz 22 Mart Tsk Politika Güncel Haberler

title