Haberler

151 Koliyle Nijer'e Gittiler

Çoğunluğu uzman hekimlerden oluşan 48 gönüllü, sadece tıbbi malzemelerin bulunduğu 151 koliyle 16’ncı defa Afrika ülkesi Nijer’e gitti.

8 derneğin bir araya gelerek oluşturduğu ‘Gönüllüler Grubu’ üyeleri çeşitli tedavi, operasyon ve ameliyat yapmak için Afrika ülkesi Nijer’e gitti. Daha önce 15 kez aynı bölgeye giden ve birçok insanı tedavi eden grup içlerinde sadece tıbbi malzemelerin bulunduğu 151 koliyi de yanlarında götürdü.

AFRİKA’DA EN ÇOK AMELİYAT YAPAN GRUP OLDULAR

Gönüllüler Grubu Başkanı İbrahim Ceylan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Çok sayıda dernek ve vakfın bir araya gelerek bu tür organizasyonları yaptığını ifade eden Ceylan, 10 yıldır devam eden çalışmalar sonucunda son 6 yılda Afrika’da en çok ameliyat yapan grup haline geldiklerini söyledi. Ceylan, “Türkiye’de birçok derneğin bir araya geldiği zaman neler yapabileceğinin görülebilmesi ve duyulması açısından bunları söylüyorum” dedi.

12 GÜNDE 300 AMELİYAT

Ceylan, 151 kolinin içinde tıbbi malzeme taşıdıklarını kaydederek, “151 tane kolimiz var ve bunların hepsi tıbbi malzeme. Hepsini tüketeceğiz. Hasta sayımız oldukça fazla. Kısa sürede çok fazla ameliyat yapmayı hedeflediğimiz için de çok fazla tıbbi malzeme götürüyoruz. Çünkü çok fazla vaka var. Afrika’nın kaderi katarakt. Biz buna yoğunlaştık. Son sistem cihazlar kullanıyoruz. Hem süreyi azaltıyor hem kalite açısından fako tekniği iyi bir teknoloji. 12 günde anestezi altında 300 ameliyat gerçekleştiriyoruz. Yapılan işler çok güzel işler. Bu dünyada örnek olması gereken bir proje. Çünkü şuanda 8 tane derneğiz. Bunların hepsi profesyonel doktorlar. Mesela biz göz doktorlarını 3 yıldan aşağı tecrübesi olanları götürmüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Ceylan, gidilen bölgeye maddi yardımlarında ulaştırıldığını paraları elden vermediklerini kendilerine verilen yardımlar ile muhtaç ailelere 3’er adet keçi aldıklarını sözlerine ekledi. Ayrıca Afrika’da su sıkıntısının hat safhada olduğuna dikkat çeken Ceylan, “Bugüne kadar 600’e yakın kuyu açtık. Afrika da su bulmak büyük sıkıntı. İnsanlar sabah namazında çıkıp yatsı namazında dönebildikleri mesafelerden evlerine su taşıyorlar. Burada yine kuyu açmayı da hedefliyoruz. Sağlığın yanında bunları da göz ardı etmiyoruz” dedi.

12 gün boyunca sürecek olan çalışmaların detayları hakkında da bilgi veren Başkan Ceylan, “12 günde 300 cerrahi, 700 katarakt, 800 tane kulak operasyonu, yaklaşık 600 ultrason yapmayı ve 2 bin diş çekmeyi planlıyoruz. Poliklinik sayımız da tahminen 7 bin 500 ila 8 bin arasında olacak. Bu sayıların altını dolduracak ilaç çok önemli. O bakımdan 100 bine yakın ilaç götürüyoruz yanımızda. Aynı zamanda daha önceden kargo ile gönderdiğimiz cihazlarımızda var” diye konuştu.

SERDAL ALTINTEPE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ceylan Afrika Nijer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title