Haberler

15 Yaşındaki Kızı Kaçıran Kişiden Kan Donduran Sözler: Biz Böyle Çok Kız Kaçırdık

Güncelleme:

Diyarbakır'da 15 yaşındaki kızı kaçıran kişi, aile üyeleriyle yaptığı görüşmede "Ben 5-6 tane kız kaçırmışım, çoğu da 15 yaş altında ve buna rağmen kimse bize bir şey yapamadı. Siz de bir şey yapamazsınız" dedi.

Yanlarında misafir ettikleri ve adını Taner bildikleri 25 yaşındaki şahıs tarafından 15 yaşındaki kızlarının kaçırıldığını iddia eden aile, şikayet için gittikleri karakolda bir şok daha yaşadı. Şahsın gerçek isminin farklı olduğunu öğrenen ve kaçıranlarla yaptıkları görüşmede birçok kez bu yolla kız kaçırdıklarını öğrenen aile, bir an önce kızlarının bulunmasını istiyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Karabaş Mahallesinde ikamet eden 4 çocuklu Güler ailesinin 15 yaşındaki kızları Berfin yaklaşık 10 gün önce ortadan kayboldu. Baba Mehmet Salih Güler'in iddiasına göre, 3 ay önce mahalleye gelen yörükler, evlerinin yanında bulunan ve kardeşine ait olan boş eve yerleşti. Üç ay boyunca aileyle iyi komşuluk ilişkileri yürüttüklerini hatta ailenin 25 yaşındaki ve adını Taner bildikleri oğulları için 15 yaşındaki kızları Berfin'i istediklerini belirten Güler, kızının yaşının küçük olması ve lisede okuması nedeniyle olumsuz cevap verdiğini söyledi. Sonra iş için Sakarya'ya giden Güler, eşinden gelen telefonla şok yaşadı. Kızları Berfin'in Taner tarafından kaçırıldığını öğrenen baba Güler, apar topar Diyarbakır'a geldi. Karakola şikayete giden Güler, şikayet ettiği Taner'in gerçek isminin M.K. olduğunu öğrendi. Kızını kaçıran aileyle telefonla görüştüğünü ve ailenin kendisine "Biz böyle çok kız kaçırdık, bize bir şey yapamazsınız" dediğini iddia eden Güler, biran önce kızının bulunmasını istiyor.

"ADINI TANER DİYE BİLİYORDUK"

İnşaat sektöründe çalıştığını ve sık sık gurbete gittiğini ifade eden Mehmet Salih Güler, kızının kaçırıldığını öğrendikten sonra yaptığı şikayette Taner'in gerçek isminin M.K. olduğunu öğrendiğine dikkat çekerek, "Geldiğimde yörükler tarafından kaçırıldığını öğrendim. Pencereden kaçırmışlar. 3 ay bizim yanımızda yemeğimizi yediler, suyumuzu içtiler. Her şeyimizi biliyorlar. Bildikleri için gece saat 03.00'da çocuğumu pencereden çıkarıp götürmüşler. Götüren aile bellidir. Babası B.K ve annesi S.K.' da M.K.'yi azmettirmişler. Çocuğun ismini daha önce Taner olarak biliyorduk. Kaçırma olayından sonra jandarmaya bildirdik. Yapılan araştırmada Taner değil de M.K. olduğunu öğrendik. Kızım kaçırıldıktan iki gün sonra annesini aramış ve 'Anne ben iyiyim, kendi rızamla gittim. Merak etmeyin. Farz edin ki kızınız ölmüş' demiş. Bu şekilde konuşması bana göre bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Kaçıran 25 yaşında. Kızımı daha önce istediler. Sadece onlar değil birçok kişi istedi. 'Çocuktur, daha 15 yaşında ve okuyor veremem' dedim. Kızım da 'ben okulumu okuyorum veteriner olacağım' diyordu. Çocuğun aklına girdiler ne yaptılar ne ettilerse bilmiyorum. Çocuğumun nerede olduğunu bilmiyorum. Çocuğun ailesi nerede olduklarını biliyor. Bir türlü söylemiyorlar" dedi.

"5-6 TANE KIZ KAÇIRDIK, KİMSE BİZE BİR ŞEY YAPAMADI"

Kızı kaçırıldıktan sonra çocuğun babasıyla görüştüğünü aktaran Güler, şunları kaydetti: "Üç ay boyunca yemeğimizi suyumuzu içtiniz ama bana bu ihaneti yaptınız dedim. Bana söylenen, 'Ben 5-6 tane kız kaçırmışım, çoğu da 15 yaş altında ve buna rağmen kimse bize bir şey yapamadı. Siz de bir şey yapamazsınız. İstediğinizi yapın' dedi. Çocuğumu kaçırmak için sinsice evimize sızmışlar. Zaten çocuğum 15 yaşından küçük olduğu için evlendiremem. Kim olursa olsun. Şu anda kimleri kimleri devreye sokuyorlar. Kaç tane adam girdi araya. 'Çocukları evlendirelim' diyorlar. Ben buna karşıyım."

Genç kızın ailesi perişan durumda;

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellezde dilek dilemek günah mı? Hıdırellez kutlamak caiz mi, haram mı? Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (43)

CENGİZHAN:

BİR ÇOK KEZ BÖYLE 15 YAŞ VE ALTI ÇOCUK KAÇIRMIŞLAR VE KİMSE BİR ŞEY YAPAMAMIŞ EGER BU DOĞRUYSA. ÜLKE OLMUŞ MUZ CUMHURİYETİ ADALET OLMUŞ CACIK.

47
0
yanıtYanıtla
Adalet:

Kanunen çocuk sayılır. Savcılığın el atması gerekiyor.

40
2
yanıtYanıtla
erdinç:

Kızımın rızası yoksa öldürürüm. Net. Sülalesiymiş, aşiretiymiş, canını seven önüme çıkmaz. Önüme çıkmayana ve sabilere dokunmam. Rızası varsa sokağa düşmeyecek kadar uzaktan ilgilenirim. Ama kıyımda köşemde gönlümde yeri yok. Oğlum da aynı şekil. Biz evladımızı dövmüyoruz sövmüyoruz, canımızdan çok seviyoruz. Yemiyor yediriyoruz, giymiyor gidiyoruz. Neymiş, Aşkmış! Aşkın ne olduğunu biz de biliyoruz. Anne ve babanın rızası alınacak, o kadar. Öyle olmayınca gelsin boşanmalar, şiddet, cinayet.

36
3
yanıtYanıtla
sempak:

evet dağbaşı eşkiyalık almış başını gidiyor ve ne olusa olsun yaşı daha 15 henüz bir çocuk böylelrini ve bu şekilde düşünenlerin ALLAH belasını versin Devletin acilen el koyup bunu yapanlara müebbet hapis vermesi lazım. . . . . .

27
2
yanıtYanıtla
ister inan ister inanma:

ülke yönetenler bakkal bile işletemezler memlekette sahtekarlık kol geziyor tık yok

19
9
yanıtYanıtla
.....:

bu söylediğine sen kendin ciddi ciddi inanabiliyormusun

yanıt0
yanıt2
Adınızı Yazın:

CEZALARI ARTIRIN

25
1
yanıtYanıtla
PALA:

KİM NEYİ KAÇIRIYOR YAW. . . SIKAR BİRAZ. . . BUNU YAPAN ÖLMEYİDE GÖZE ALIR. BU KADAR NET.

23
3
yanıtYanıtla
x:

sallama dallama. . . . adamlar kaçırıyor. . . yıllardır bu bir sosyal sorun.

yanıt7
yanıt1
devlet nerede:

bulup ailecek cezalandırılmalı devlet devletliğini yapmalı

24
2
yanıtYanıtla
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title