Haberler

15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı"Nın Tanıtım Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar FETÖ'cülerin avukatlığına soyunabilir, PKK'lıları, YPG'lileri destekleyebilir, onlar DHKP-C'lilerle, marjinal sol örgütlerle kol kola girebilir, onlar ülkesine ve milletine ihanet etmiş herkesi kucaklayabilir ama biz...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Onlar FETÖ'cülerin avukatlığına soyunabilir, Pkk'lıları, YPG'lileri destekleyebilir, onlar DHKP-C'lilerle, marjinal sol örgütlerle kol kola girebilir, onlar ülkesine ve milletine ihanet etmiş herkesi kucaklayabilir ama biz bunların hiçbirini yapmadık, yapmayacağız. Çünkü bizim milletimize sözümüz var. Biz milletimize, Türkiye'de tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edeceğimizin sözünü verdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen ve AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferi'nin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kitabın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Varlıklarını ortaya koyarak 15 Temmuz milli irade zaferinin kazanılmasını sağlayan şehitlere ve gazilere ithaf edilen kitabın, bu alanda yapılacak çalışmalara örnek olacağına inandığını belirten Erdoğan, araştırma sonuçları yanında Türkiye'deki darbelerin tarihçesinden, 15 Temmuz'un saat saat seyrine, şehitlerin isim, resim ve kısa bilgilerine kadar oldukça kapsamlı çalışma yapıldığını ifade etti.

Şehit yakınları ve gazilerle yüz yüze görüşülerek hazırlanan kitabın, 15 Temmuz zaferini kimlerin, hangi saiklerle kazandığını ortaya koyması bakımından gerçekten önemli olduğunu anlatan Erdoğan, araştırmanın gerçekleştirilmesinde, raporunun hazırlanmasında, kitap haline getirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Şehit yakınları ve gazilere şükran duygularını ileten Erdoğan, "Ülkemizi böyle bir felaketin eşiğine getirenleri Rabbim'in 'kahhar' sıfatıyla kahretmesini niyaz ediyorum. Türkiye, bu musibetin de üstesinden gelecektir. Bugünkü Türkiye'yi, nasıl ecdadımızın tarihe altın harflerle yazılan kahramanlıklarına borçluysak 15 Temmuz'un da gelecek nesiller için işte böyle bir anlam ifade edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

"İnancımıza göre şehitler ölmez. Bize düşen şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmaktır." diyen Erdoğan, bu amaçla İstanbul ve Ankara'da darbe direnişinin sembolleri haline gelen mekanlarda anıtlar inşa edildiğini bildirdi.

Erdoğan, "İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakasında, Ankara'da ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin hemen önünde yapılan bu anıtların açılışlarını, darbe girişiminin yıl dönümü gecesi yapacağız. Tabii ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önünde yine böyle bir anıtı yapıp, onu da inşa edeceğiz." dedi.

Başka bir anıtın da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Marmaris'te inşa edileceğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yapacağımız bu açılışlara tüm milletimizi davet ediyoruz. İlk açılış törenini inşallah 23.15'te, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu yakası çıkışındaki dev alanda gerçekleştireceğiz. İkincisini ise 16 Temmuz sabah namazını müteakiben bu defa Külliye'nin karşısında inşa edilen, oradaki anıtın olduğu bölgede yapacağız." .

CHP'nin yürüyüşü

Darbe girişiminin ardından 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak ilan edilerek, milli anma günleri arasına alındığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Malazgirt Zaferi gibi, İstanbul'un fethi, Çanakkale, 30 Ağustos Zaferi gibi Selçuklu'nun, Osmanlı'nın ve Cumhuriyet'imizin kuruluşu gibi 15 Temmuz da milli tarihimizin sembollerinden biri olmuştur. Maalesef aradan geçen bir yıla rağmen hala 15 Temmuz'un anlamını kavrayamamış olan gafiller bulunduğunu biliyoruz. Bu gafillerin başında da ana muhalefet partisinin tepesindeki zat geliyor. Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüyen bu kişi, derdinin ne olduğunu Maltepe Meydanı'nda yaptığı miting konuşmasında açık ve net ifşa etti. Kendisi yaptığı eyleme 'Adalet Yürüyüşü' adını vermişti. Olsa olsa 'sözde adalet yürüyüşü' olabilir ama talepleriyle bu kavramı ne kadar yanlış anladığını göstermiş oldu."

"Bunlar ağaca su değil, dikene su veriyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini duyunca aklına Mevlana Hazretleri'nin "adalet" tanımı geldiğine değinen Erdoğan, "Mevlana Hazretleri, 'ağaca su vermeyi adalet, dikene su vermeyi zulüm' olarak tanımlıyor. Bunlar ağaca su değil, dikene su veriyor. Darbecileri ve teröristleri savunan CHP Genel Başkanı, bizden dikenlere su vermemizi talep ediyor. Biz asla böyle bir zulüm yoluna başvuramayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"(Hasta) dediler, 'Durumu çok kötü' dediler ve cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı, baktık ki bayağı yürüyebiliyor. Hani bu hastaydı? Nasıl hasta bunlar? Arkasında PKK terör örgütünün olduğu bu kişilerle beraber nasıl oluyor da omuz omuza yürüyebiliyorsunuz? Bunlar değil mi, bizim bu kardeşlerimizin katilleri olanlar? Bu şehitlerimizin failleri bunlar değil mi? Aksi takdirde şehitlerimizin huzurunda bizim boynumuz bükük kalır, gazilerimizin karşısına çıkacak yüzümüz olmaz. Onlar FETÖ'cülerin avukatlığına soyunabilir, PKK'lıları, YPG'lileri destekleyebilir, DHKP-C'lilerle marjinal sol örgütlerle kol kola girebilir, onlar ülkesine ve milletine ihanet etmiş herkesi kucaklayabilir ama biz bunların hiçbirini yapmadık, yapmayacağız. Çünkü bizim milletimize sözümüz var. Biz milletimize, Türkiye'de tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edeceğimizin sözünü verdik."

Erdoğan, "Biz elinde silahı olan her teröristi imha edeceğimize kasem ettik, yemin ettik. Teröristleri destekleyen herkesi, yaptığına pişman edeceğimize ahdettik. Şayet ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz günü İstanbul'da köşe bucak saklanmak yerine, darbecilerin karşısına dikilmiş olsaydı, belki bu yürüyüşe başka gözle bakabilirdik." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
title