Haberler

15 Temmuz Derneği'nden Kılıçdaroğlu'na Tepki

15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi için "kontrollü darbe" söylemine tepki gösterdi.

15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi için "kontrollü darbe" söylemine tepki gösterdi.

Dernek üyesi bir grup, ellerinde Türk bayrakları ve "Bıktık yalanlardan" yazılı pankart ile Şişhane Meydanı'nda toplandı. Burada bir süre, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Bu vatan gazidir, çapulcu değil", "15 Temmuz darbedir, inanmayan haindir", "FETÖ'nün uşağı Kılıçdaroğlu" ve "CHP şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları atan grup adına Dernek Başkanı Tarık Şebik bir basın açıklaması yaptı.

Bugün bazı basın yayın organlarında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ait olduğu belirtilen ifadelerle ilgili 15 Temmuz Derneği olarak tepkilerini ifade etmek üzere şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini dile getiren Şebik, ana muhalefet partisi genel başkanlığı makamına yakışmayan, şehitlerin ruhunu muazzap eden ve gazileri infiale sürükleyen bir açıklama yapıldığın söyledi.

"15 Temmuz Türk vatanını işgal girişimidir" diyen Şebik buna rağmen Kılıçdaroğlu'nun bu darbe girişimi için "kontrollü darbe" ifadesi kullandığını belirterek, "Yani bilindiği halde engellenmeyerek bu ülkeye 249 şehit, 2 bin 593 gazi gibi korkunç bir bedel ödetilmiş. Bunu nereden anladınız? Sorusuna ise adeti olduğu vech ile kıvırarak cevap vermiştir." dedi.

Büyük bir hayret ve şaşkınlık içerisinde olduklarını vurgulayan Şebik, "Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu nasıl izansızlıktır. Böyle bir iddiayı dile getiren bu makamdaki bir şahsın milletimize karşı bu derece lakayt olmasına isyan ediyoruz. Hiç kimsenin şehit aileleri ve gazilerimizin hissiyatını rencide etmeye, hala taze olan yaralarımızı kanatmaya hakkı yoktur." diye konuştu.

Şebik, darbeyi önceden bilen biri varsa, o da Kılıçdaroğlu'nun an yakında olan ve FETÖ'den tutuklanan danışmanı olduğunu aktararak, "Bu darbeyi önceden bilen biri varsa, o da havaalanından tıpış tıpış kaçan Kılıçdaroğlu'dur. Hala daha FETÖ'yü aklama girişimlerinin sebebi acaba kasetle gelen koltuk değişimi midir? Bahsedilen by-lock linkleri hala daha arka bahçe olan FETÖ'den mi servis edilmektedir? Bu milletin en hayati meselelerini dahi gündelik siyasete kurban ederek, terör örgütlerine koltuk çıkmak mı sizin yurtseverlik anlayışınız?" değerlendirmesinde bulundu.

"Bıktık artık bu yalanlarınızdan" ifadesini dile getiren Şebik sözlerini şöyle tamamladı:

"Bıktık artık aramıza ekmeye çalıştığınız fitne ve fesatınızdan. Bıktık artık yaşarmayan göz, kızarmayan suratlarınızdan. Neyi örtmeye, kimi gizlemeye, nereye selam göndermeye çalıştığınızı iyi biliyoruz. Sizde iyi bilin ki, biz sizin gibi korkup kaçmadık. Vatanımızı çapulculara satmadık."

Açıklamanın ardından grup, sloganlar atarak Şişhane Metro İstasyonu'ndan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kadar yürüdü. Güvenlik güçlerinin kordon oluşturarak grubun binanın kapısına pankart bırakmasına izin vermedi. İl Başkanlığına yakın noktada bir süre bekleyin slogan atan grup tepkisini ortaya koyduktan sonra olaysız dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title