Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Büyük kurgulara hedef olduk. İç ve dış mihraklar 15 Temmuz'un senaryosunu hazırladılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Büyük kurgulara hedef olduk. İç ve dış mihraklar 15 Temmuz'un senaryosunu hazırladılar. Geçmişte Malazgirt'te, Sakarya'da Dumlupınar'da ve Çanakkale'de destanlar yazmış bir milletin tekrar destan yazabileceğini hiç akıl edemediler." dedi.

İBB'nin Saraçhane'deki binasının önünde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğraflarının ve isimlerinin yer aldığı platformda yapılan anma etkinliğinde konuşan Topbaş, gazi belediyenin önünde İBB Meclis üyeleriyle birlikte 15 Temmuz şehitlerini andıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde çok acılar yaşandığını hatırlatan Topbaş, özgürlüğün ve demokrasinin o gece sınandığını söyledi.

15 Temmuz'da hiçbir toplumun yaşamadığı dramatik tabloların yaşandığını anlatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Büyük kurgulara hedef olduk. İç ve dış mihraklar 15 Temmuz'un senaryosunu hazırladılar. Geçmişte Malazgirt'te, Sakarya'da Dumlupınar'da ve Çanakkale'de destanlar yazmış bir milletin, tekrar destan yazabileceğini hiç akıl edemediler. Milletimiz 80 milyon büyük bir aile olarak hep birlikte vatan, demokrasi, milli irade ve bayrak söz konusu olduğu zaman 'gerisi teferruattır' diyerek kol kola girmesini bildi. Milletimiz dünyaya millet ne demektir gösterdi. Yaşananlar hafızalarda taze. Bizden sonraki nesiller, bundan bahsedecekler. Bugün burada eğer bu hatırlama ve yad etmeyi yapabiliyorsak, yarın seneyi devriyesinde bu yürüyüşümüzü gerçekleştirip hayırla yad edeceğimiz o geceyi birlikte yaşayacaksak, şehitlerimizin bize armağan ettiği gazilerimizin cesaretleri sayesindedir. Milletçe bu duruş olmasaydı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın bir devlet başkanı olarak sorumluluğu ele almamış olsaydı, Başbakanımız dirayetini ortaya koymasaydı, siyasi parti liderleri bu konuda hassasiyetini göstermemiş olsaydı, millet olarak beraberce tek yumruk olmasaydı, bugün Türkiye üzerinde bir kaos yaşanacaktı. Hamdolsun Rabbimiz muhafaza eyledi."

Topbaş, Türk devletinin geçmişten günümüze tarihine değinerek, "Biz, tarihte ey aman diyenlere kılıç kalkmaz diyerek, hep mazlumun yanında olarak dünyanın her tarafına adaleti götürmeyi yeğlemiş bir milletin mensuplarıyız. Sömürgeci olmamışız, başkalarının kaynaklarında ve topraklarında gözümüz olmamış." dedi.

Başkan Topbaş, "Biz kardeşliğimizi pekiştirir, kol kola girer ve 80 milyon olduğumuzu ve büyük bir ailenin bireyleri olduğumuzu ortaya koyduğumuzda, inanıyorum ki yarının Türkiye'sini beraberce başarmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Anma programları

Topbaş, yarın "15 Temmuz Makamı"nın açılışının yapılacağını, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının ardından sabaha kadar belediye kalıp dua edeceklerini, şehitleri anacaklarını kaydetti.

Konuşmasının ardından Topbaş ve meclis üyeleri "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi"ni gezdi. Sergide, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitlere yer verildi.

Sergi 23 Temmuz Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş Dumlupınar Malazgirt Sakarya Politika Güncel Haberler

title