Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri dolayısıyla şehit aileleri ve Güneydoğu gazisi Mehmet Cındık'ı ziyaret etti.

Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri dolayısıyla şehit aileleri ve Güneydoğu gazisi Mehmet Cındık'ı ziyaret etti.

Görele Kaymakamı Ermiş, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ile birlikte 2016 yılında Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Murat Kasım, 1994 yılında Hakkari'de şehit olan Jandarma Er Coşkun Köçek'in aileleri ile 1994 yılında Tunceli Hozat'ta gazi olan Mehmet Cındık'ı ziyaret etti.

Erener, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ve gazilerin, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdıklarını söyledi.

Milletin milli iradesi ve gücü sayesinde demokrasi ve Cumhuriyete yönelik kalkışılan darbe girişiminin engellendiğini vurgulayan Erener, şöyle konuştu:

"Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir. Ben bu ülke, vatan, millet ve bayrak için göğsünü kurşunlara siper eden tüm şehitlerimize tekrardan Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum."

Ziyarette, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Şahin, Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Üsteğmen Tamer Yiğit, Askerlik Şube Başkanı Teğmen Serkan Dursun, İlçe Müftü Vekili Ali Abdullah Arslan, Kumyalı Şehitlik Cami imam hatibi Şenol Yılmaz da hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Tolga Erener Görele Politika Güncel Haberler

title