Haberler

15 Temmuz'da Vatandaşlar Meydanlara Akın Etti

15 Temmuz'da vatandaşlar meydanlara akın ettiGİRESUN - 15 Temmuz darbe girişimi nedeni ile Giresun'da yürüyüş düzenlendi.

15 Temmuz'da vatandaşlar meydanlara akın etti

GİRESUN - 15 Temmuz darbe girişimi nedeni ile Giresun'da yürüyüş düzenlendi. Depboy mevkiinde toplanan kalabalık, güvenlik güçleri tarafından aramalarının yapılmasından sonra yürüyüşün yapılacağı caddeye alındı. Yürüyüşün en önünde Şehit Ömer Halisdemir'in pankartı yer alırken, yürüyüşte Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, daire amirleri ve binlerce kişi yer aldı. SAKARYA - Sakarya'da, birçok Sivil Toplum Kuruluşu'nun bir araya gelerek oluşturduğu Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları tarafından 'Büyük Milli İrade' yürüyüşü gerçekleşti. Yürüyüşe Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İHH İl Temsilcisi Sebahattin Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sakarya Atatürk Stadyumu önünde binlerce kişinin katılımıyla başlayan yürüyüş Çark Caddesi'nden Dar Sokak istikametinden Demokrasi Meydanında son buldu. TEKİRDAĞ Tekirdağ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında binlerce vatandaş Tekira AVM önünde bir araya geldi. Türk Bayraklarıyla toplanan kalabalık, kentin merkez ilçesi Süleymanpaşa'da bulunan Hükümet Caddesinde ilerlemeye başladı. Yürüyüşte taşınan dev Türk bayrakları eşliğinde çeşitli sloganlar atıldı. Vatandaşlarla birlikte yürüyüşe katılan mehteran takımı Tekirdağ sokaklarını inletti. MUĞLA - Ak Parti Ortaca İlçe Başkanlığı yönetimi, şehit Büyükcengiz'in Dalyan Mahallesinde yaşayan kardeşi Abdülkadir Büyükcengiz'i mehteran takımı eşliğinde ziyaret etti. Mehteran takımını ve Ak Partili yöneticileri gören şehit kardeşi Büyükcengiz'in, gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. ELAZIĞ - Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi.

Elazığ'daki, 'Demokrasi ve Milli Birlik' yürüyüşü Ahmet Aytar Meydanı'nda başlayıp 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona erdi. 7'den 70'e yürüyüşe katılan vatandaşlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşe Elazığ Belediyesi Mehteran Takımı da eşlik etti. TOKAT - Tokat Valiliği tarafından düzenlenen yürüyüş Gaziosmanpaşa Bulvarında gerçekleştirildi. Ellerinde ayyıldızlı bayraklarıyla Tokat Gaziosmanpaşa Stadyumu önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşe Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof Dr Mustafa Şahin, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Tokat Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sendika ve stk temsilcileri ile çoluk-çocuk, genç-yaşlı binlerce vatandaş katılım sağladı. Yürüyüşe mehter takımı, motosiklet ve bisiklet kulüpleri de destek verirken, bir vatandaş kalabalığın önünde kısa bir süreliğine at sürdü. VAN - Türkiye'nin 81 ilinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Van'daki etkinliğe siyasilerden STK temsilcilerine, sendikalardan vatandaşlara 10 binlerce kişi katıldı. Bu kapsamda Van'da da 10 binlerce Vatandaş Maraş Caddesi'nde bulunan 120 Vanlı Kahraman Çocuk Anıtının bulunduğu Kurtuluş Parkında yürüyüşe geçti. Buradan Maraş ve Cumhuriyet Caddesi'nden slogan atarak geçen tarihi kalabalık, darbe sonrası kentin sembol yerlerinden biri olan Beşyol Meydanında bir araya geldiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Ak Parti Sakarya Giresun Tokat Genel Haberler

title