Haberler

15 Temmuz Anısına Çini Sergisi

İSTANBUL Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Seramik Cam Çinicilik Programı Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Kültür veTurizm Bakanlığı çini sanatçısı Kifayet Özkul, Avcılar Kaymakamlığı Hükümet Konağı giriş katında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri...

İSTANBUL Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Seramik Cam Çinicilik Programı Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Kültür veTurizm  Bakanlığı çini sanatçısı Kifayet Özkul, Avcılar Kaymakamlığı Hükümet Konağı giriş katında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 'Diriliş' isimli sergiyi açtı.

Kaymakamlıkta düzenlenen törende konuşan Özkul, bu sergi için evini atölye haline getirerek 1 yıllık emek verdiğini, ilk eserini Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndaki şehitler için yapıp hediye ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İkinci eserimi 'Okçular Tepesi boş değil' diyerek Peygamber efendimiz ve Osmanlı dönemine hem de günümüze atıf yaparak ortaya çıkardım. 15 Temmuz 2017 de sergi açmak amacıyla kalan 14 eserimde tamamlayıp 15 Temmuza 15 +1 eserle hazırlanmaya başladım. 15 Temmuz gecesinden 16 Temmuz sabahını da unutmamamız gerektiğini hatırlatmak için 15+1 eserden oluşmaktadır. Eserlerim 15 Temmuz'u anlatırken madde hem de mana aleminden esinlendim. Siyah beyaz ve kırmızı  renkleri kullanarak geleneksel çini renkleri dışına çıktım, desenlerle ve anlatımlarla da çiniyi farklı şekilde kullandım."

Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan anlamlı bir sergiyi açtıklarını, darbe girişiminin unutulmaması gerektiğini belirtirken "15 Temmuz'da kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Okçular Avcılar Politika Güncel Haberler

title