Haberler

Böbrek Hastasına Babasından Sonra Eşi de Böbreğini Verdi

Güncelleme:

Kocaeli'de 14 yıl önce babasından nakledilen böbrekle yaşama tutunan Mehmet Akif Işık'ın böbreği tekrar iflas edince, bu kez böbreği eşi verdi.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde oturan ve 14 yıl önce babasından nakledilen böbrekle yaşama tutunan 42 yaşındaki Mehmet Akif Işık, o böbrek de iflas edince bu kez eşi böbreğini verdi.

25 yaşındayden böbrek hastalığı teşhisi konulan Mehmet Akif Işık'ın hastalığı ilerleyince durumu iyice kötüleşti. Doktorlar tek çarenin böbrek nakli olduğunu belirtince böbrek aranmaya başlandı. Yapılan testlerde bugün 80 yaşında olan babası emekli memur Alim Işık'ın böbreğinin uygun olduğu anlaşıldı. 2000 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla baba Alim Işık'ın bir böbreği Mehmet Akif Işık'a nakledildi. Sağlık durumu düzelen ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet Akif Işık, 2006 yılında evlendi. Muazzez Işık ile gerçekleştirdiği bu evlilikten biri 7, biri 4 yaşında 2 çocukları oldu.

NAKLEDİLEN BÖBREK 14 YILDA İFLAS ETTİ

Ancak Mehmet Akif Işık'a babasından nakledilen böbrek 14 yıl sonra işlevini yerine getiremez hale geldi. Kocali Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan ve yeniden diyalize giren Mehmet Akif Işık için yeni böbrek aranmaya başlandı. Yapılan kontroller sonucu bu kez eşi Muazzez Işık'ın böbreğinin uygun olduğu anlaşıldı. Muazzez Işık da, hiç tereddüt etmeden bir böbreğini eşine vermeyi kabul etti.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Levent Özkan, Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Erkan Dervişoğlu ve ekibi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen operasyonda eşinden alınan böbrek Mehmet Akif Işık'a nakledildi. Böbreğin uyum sağlamasıyla çift hastaneden taburcu edildi.

İKİSİ DE SAĞLIKLI

Kartepe İlçesi'nin Acısu semtinde oturan Işık ailesi büyük bir mutluluk yaşarken, Mehmet Akif Işık şunları anlattı:

"Babamın böbreği nakledildikten sonra sağlığım çok düzeldi. Ancak 14 yıl sonra o böbreğim de iflas etti. Psikolojim bozuldu. Bir yandan hastalıkla mücadele ederken ailemin geçimini de sağlamaya çalışıyordum. Yeni bir böbrek arayışına girdik. Eşimin böbreğinin uygun olduğu anlaşılınca, bu kez ona bir zarar gelebileceğini düşünerek karar vermekte zorlandım. Eğer ikimize birşey olursa iki kızım ne yapacaktı? Ancak doktorların açıklamaları bizi bu kararı almaya yeterli oldu. Şimdi ben de eşim de gayet sağlıklıyız. Ameliyatı gerçekleştiren değerli hekimlerimize, Tıp Fakültemize ve elbette benim için büyük fedakarlık yapan eşime çok teşekkür ediyorum."

Muazzez Işık da verdiği böbrekle eşinin sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Muazzez Işık, "Ben hiç tereddüt etmeden bir böbreğimi eşime vermeyi kabul ettim. Biran önce operasyonun gerçekleşmesi gerekiyordu. Hiçbir sorun yaşamadım. Nakilden dört gün sonra da taburcu oldum. Şimdi hem ben, hem eşim gayet sağlıklıyız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haydarpaşa Numune Hastanesi Alim Işık İstanbul Kartepe Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

ALLAH KULU GARİP:

En başta yüce ALLAH tan acil şifalar ve kimseye muhtaç olmamasını çocuklarının ortada kalmamasını dilerim. Ben olsaydım en azından evlenmezdim veya babamın böbreğini de almazdım nerde düştüm orda öldüm diyerek almazdım kimseden böbrek falan ama tabi diyorum ya ALLAH yardım etsin zor psikoloji. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title