Haberler

14. Kalite ve Başarı Sempozyumu

Sahibinden.com Üst Yöneticisi Burak Ertaş, "Bilgi ve iletişim teknolojileri devrimi içinde yaşıyoruz.

Sahibinden.com Üst Yöneticisi Burak Ertaş, "Bilgi ve iletişim teknolojileri devrimi içinde yaşıyoruz. Nasıl ormanın içindeyken yalnızca ağaç görürsünüz, büyüklüğü hissedemezsiniz, çok büyük bir Amazon ormanı içindeyiz ve daha gidecek çok yol var." dedi.

Ertaş, Kalite Derneği (KalDer) ile Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen 14. Kalite ve Başarı Sempozyumu kapsamındaki "Sürdürülebilir Marka Olmak" başlıklı oturumda konuştu.

Dünyada 1970'lerde başlayan ve 1990'larda hızlanan bir bilgi ve iletişim teknolojileri devrimi yaşandığını belirten Ertaş, bu dönüşümün son ayağının herkesin cebine giren bilgisayarlar olduğunu söyledi.

Cep telefonu denilen cihazın bir bilgisayara dönüştüğünü dile getiren Ertaş, "Şu anda cebinizdeki telefonların işlem kapasitesi çok yüksek. 4,5G'nin de gelmesiyle çok yüksek iletişim hızından bahsediyoruz. Bunlar geldiği zaman, bütün endüstrileri sarsabilecek ve değiştirebilecek iş modelleri eskiden mümkün değilken şimdi mümkün olmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Ertaş, bu devirde, gelişen devrimleri yakalayamayan bir markanın hızla yok olabileceğine dikkati çekti. Bu tespitini bir örnekle açıklayan Ertaş, şunları kaydetti:

"2008 yılına kadar Nokia, hepimizin cebinde olan kıymetli bir markaydı ama bu marka, gelmekte olan iletişim devriminin, yani hızlı mobil internetin farkına varmadığı için akıllı telefon üretimini kaçırmıştır. Bu yüzden de bu marka yok olmak üzeredir. Bilgi ve iletişim teknolojileri devrimi içinde yaşıyoruz. Nasıl ormanın içindeyken yalnızca ağaç görürsünüz, büyüklüğü hissedemezsiniz, çok büyük bir Amazon ormanı içindeyiz ve daha gidecek çok yol var."

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol da vizyon olmadan başarının sağlanamayacağını belirtti.

Her koşulda, kurum, birey hatta ülkenin motive edici yüksek bir vizyona ve bunu destekleyici stratejik yaklaşımlara ihtiyacı olduğuna işaret eden Erol, "Bunlardan herhangi biri eksikse sürdürülebilirlik, hatta bu hedefe ulaşmak söz konusu olmaz. Dolayısıyla sürdürülebilir bir markadan söz edeceksek buna ulaşmanın mutlaka bir stratejik yaklaşıma dayalı olması ve yüksek bir vizyona erişmeyi hedeflemesi gerekiyor." diye konuştu.

Kordsa Global Üst Yöneticisi Cenk Alper de sürdürülebilir marka olmak için yeni ürünler üretilmesine devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Sabancı Üniversitesi ile çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Alper, yakın bir zamanda "Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi"ni açacaklarını bildirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Burak Ertaş Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title