Haberler

Tüp Mide Ameliyatı ile Obezite Problem Olmaktan Çıkıyor

Güncelleme:

130 kilo olan Zeynep Yalın, tüp mide ameliyatı ile kilolarından kurtulacak.

'Tüp mide' ameliyatı ile obezite problem olmaktan çıkıyor. 130 kilo olan Zeynep Yalın, tüp mide ameliyatı ile kilolarından kurtulacak.

Aşırı kilolarından rahatsız olan 58 yaşındaki Zeynep Yalın, kilolarından rahatsız olunca Medical Park Bursa Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan incelemelerin ardından tüp mide ameliyatı olan Yalın, artık zayıflamak için gün sayıyor.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aytaç Sayın, "Bu operasyonunla hastalarda mide hacminin azalması sayesinde daha az yemelerine rağmen doyma hissi oluşuyor. Ayrıca mide salgıları azalarak açlık hissi düşüyor" dedi.

Tüp mide ameliyatının midenin uzun aksından kesilerek hacminin yüzde 85 oranında azaltılmasını sağlayan bir operasyon olduğunu anlatan Sayın, "Bu operasyonun ardından hastalarda daha az yemelerine rağmen doyma hissi oluşuyor. Ayrıca mide salgılarında oluşan azalma sonrasında açlık hissinde önemli düşüş oluyor. Az acıkma ve erken doyma sayesinde hastalar kısa sürede kilo vermeye başlıyor. Tüp mide ameliyatında kilo verme döneminde emilimi önleyici gastrik by-pass gibi ameliyatlara göre vitamin ve sürekli mineral desteği ihtiyacı yok denecek kadar az. Hastalar ilk 6 ay yoğun kilo vermekle birlikte birinci yıl itibariyle kiloları belirli bir noktada dengelenmeye başlar ve önemli oranda kilo verimleri azalır. Bu dönem sonrasında belirli aralıklarla takip edilen hastalar dengeli protein ağırlıklı ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanır" diye bilgi verdi.

Egzersizlerin obezite ameliyatları sonrasında da faydalı olduğunu vurgulayan Sayın, "Hafif egzersiz programları, vücudun kas kitlesinin azalmaması, cilt sarkmalarının asgariye indirilmesi için çok yararlı oluyor. Ameliyat sonrasında hastalar düzenli olarak egzersiz yaptıkları takdirde, hiçbir ek estetik girişime gerek kalmaz. Ancak aşırı kilo kaybına bağlı olarak haddinden fazla cilt sarkması olan hastalarımız estetik ameliyat olabiliyor" dedi.

Op. Dr. Sayın, tüp mide ameliyatının riski konusunda da bilgi verdi:

"Tüp mide ameliyatlarında komplikasyon görülme oranı binde 1 ile 3 arasındadır. Ancak morbid obezler tedavi edilmezlerse, yaşıtlarına göre 10-15 yıl erken ölürler. Dolayısı ile binde 1-3'lük risk, kabul edilebilir bir orandır. Kalp by-pass ameliyatlarında, Amerika'da kabul edilebilir ölüm riski oranı yüzde 2'dir. Dolayısı ile mühim olan, o ameliyat için evrensel boyutta kabul edilen risk oranını aşmamaktır. Bu hasta grubu kilo vermezlerse geçirmeleri muhtemel olan kalp by-passı, diz ve kalça protezleri ile karşılaştırıldığında ameliyat riskleri gayet makul seviyelerdedir." - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yalın Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title