Haberler

13. İstanbul Bienali

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç: "Ülkemizde, çağdaş sanatın gelişimine ve özgür sanat ortamına en ufak bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize"

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 13. İstanbul Bienali, 14 Eylül Cumartesi günü başlıyor.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda bu yıl "Anne, ben barbar mıyım?" başlığıyla düzenlenen 13. İstanbul Bienali, 14 Eylül Cumartesi günü başlıyor. Fulya Erdemci küratörlüğünde dünyanın dört bir yanından 88 sanatçı ve sanatçı grubunun işlerinin yer alacağı bienal, 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, İstanbul Bienali'nin Venedik, Sao Paulo ve Sydney gibi dünyanın en prestijli bienalleri arasında kabul edilmesinden büyük gurur duyduklarını belirtti.

Koç, İstanbul Bienali'nin Türkiye'de düzenlenen en geniş çaplı uluslararası sanat etkinliği olma özelliğiyle de farklılaştığının altını çizerek, Türkiye'de İstanbul Bienali'ne gösterilen ilginin her yıl artarak devam ettiğini kaydetti.

Çağdaş sanat ve bienalin, güncel, interaktif, dinamik, yenilikçi, yaratıcı, toplumsal sorunlara duyarlı, iletişime açık ve hayal etmeyi teşvik eden bir sanat alanı olduğunu aktaran Koç, özellikle gençlerin ve yetişen nesillerin çağdaş sanata olan ilgisini önemsediklerini ve bu platforma destek verdiklerini ifade etti.

Koç, sanatın, özgür düşünmeyi ve farklı bakış açılarını açık yüreklilikle kabul edebilmeyi ortaya koyduğunu söyleyerek, "Toplumların özgür düşünmesi için her platformda sanatçıların desteklenmesi ve kendilerini ifade etmelerine imkan sağlanması gereklidir. Biz Koç Holding olarak elbette İstanbul Bienali'nin içeriğine, sanatçılara, eserlere, seçim sürecine hiçbir şekilde müdahil olmuyoruz ki bunun aksi de beklenemez. Ülkemizde, çağdaş sanatın gelişimine ve özgür sanat ortamına en ufak bir katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize" değerlendirmelerini yaptı.

İstanbul'un uzun süredir İKSV tarafından düzenlenen festivaller başta olmak üzere, pek çok sanat etkinliğine ev sahipliği yaptığını anımsatan Koç, kentin dünyanın kültürel coğrafyasında kendisine yer edindiğine dikkati çekti.

Koç, İstanbul Bienali'nin yabancı basında aldığı yüksek görünürlüğün de şehrin kültür ve sanat coğrafyasında varlığını güçlendirmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, her geçen yıl gerek yurt içinden gerekse yurt dışından artan katılımcı ve izleyici sayısında sevindirici gelişmeler olduğunu aktardı.

Koç Holding'den İstanbul Bienali'ne özel etkinlikler

Koç Holding, 13. İstanbul Bienali kapsamında bir dizi etkinliğe de destek veriyor.

13. İstanbul Bienali sergi mekanlarından Antrepo no.3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu ve Arter'de her gün 11.00, 13.30, 15.00 ve 16.30 saatlerinde rehberli turlar gerçekleştirilecek.

Rehberli tur için biletler Bienal mekanları girişlerindeki gişelerden ve Biletix satış sistemi üzerinden satın alınabiliyor. Rehberli turlar hakkında detaylı bilgi ve rezervasyon için "rehberlitur@iksv.org" adresine e-posta gönderilmesi ise yeterli oluyor.

İstanbul Bienali'nde, Koç Holding'in desteği ve İKSV ile PACE Çocuk Sanat Merkezi işbirliğinde, çocuklar ve gençler için gerçekleştirilen eğitim programları da bu yıl devam ediyor.

Maya Ersan ve Jaimie Robson tarafından 2009'da Kanada'da kurulan yaratıcı stüdyo Mere Phantoms, Antrepo no.3'te yer alacak. "Oyuna Gel (2013)" isimli enteraktif gölge enstalasyonlarını eğitim programı kapsamında çocukların ve gençlerin yaratıcı katılımlarına açacak. Böylece çocuklar ve gençler onlar için düzenlenen eğitim programı kapsamında ilk kez bir sanatçı grubunun işine katkıda bulunacak.

14 Eylül'den itibaren bienalin sonuna kadar haftada altı gün Antrepo no.3'te gerçekleştirilecek eğitim programları, 8-11, 12-14 ve 15-18 yaş grupları olmak üzere 3 farklı yaş aralığı için 25'er kişilik gruplar halinde yapılacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitim programına katılım için rezervasyon gerekiyor.

Vehbi Koç Vakfı'nın katkılarıyla iki yayın hazırlanıyor

13. İstanbul Bienali için İKSV ve Yapı Kredi Yayınları tarafından, Vehbi Koç Vakfı'nın katkılarıyla iki yayın hazırlanıyor.

Bu kapsamda Bienal Rehberi, 14 Eylül tarihinden itibaren sanatseverlerle buluşacak. Bienal Rehberi, küratörün metnine, mekan planlarına, sanatçı metinleri ve görsellerine yer veriyor.

13. İstanbul Bienali'nin gerçekleştiği mekanların haritasını okuyucuya sunan Bienal Rehberi, Antrepo no.3, Galata Özel Rum İlköğretim Okulu, Arter, Salt Beyoğlu ve İMÇ 5. Blok 5533'te sergilenen eserler ve sanatçı metinleri yer alacak.

Bienal Rehberi'nde 13. İstanbul Bienali ile eşzamanlı gerçekleştirilen etkinliklerin de listesi yer alıyor. Ekim ayında yayımlanacak Bienal Kitabı ise sergi fotoğraflarını içerirken, bienalin kavramsal çerçevesi bağlamında makalelere ve yazılara da yer verecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Bienali Koç Holding Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title