Haberler

13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı Bakü'de Başladı

Güncelleme:

13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.

13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı- Azerbaycan, 40 ülkeden uzmanların katıldığı konferansa ev sahipliği yapıyorBAKÜ (AA) - 13. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) tarafından düzenlenen konferansın açılış toplantısına Azerbaycan Ekonomi ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Niyazi Seferov, Gürcistan Enerji Bakan Yardımcısı Mariam Valishvili, ERRA Başkanı Alparslan Bayraktar ile 40 ülkeden 200'den fazla enerji şirketleri temsilcileri ve uzmanlar katıldı.Toplantıda konuşan Niyazi Seferov, konferansa ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Azerbaycan'ın Türkiye ve Gürcistan'la gerçekleştirdiği enerji projelerinden bahsetti.Üç ülkenin gerçekleştirdiği projelerin sadece bölgenin değil, Avrupa'nın da enerji güvenliği için büyük rol oynadığını vurgulayan Seferov, Azerbaycan doğalgazını Avrupa'ya taşınmasını öngören ve 45 milyar dolar değerindeki Güney Doğalgaz Koridorunu "Yeni Asrın Projesi" olarak nitelendirdiklerini vurguladı.Gürcü Bakan Yardımcısı Mariam Valishvili ise, Hazar'da üretilen enerjinin büyük kısmının ülkesinden geçtiğini ve Gürcistan'ın, Türkiye ile birlikte doğu ve batıyı birleştiren enerji koridoru oluşturduğunu söyledi. Ülkesinin enerji için küçük bir pazara sahip olduğunu hatırlatan Valishvili, buna rağmen bölgesel ve uluslararası enerji projelerinin dışında kalmadıklarını, Azerbaycan ve Türkiye ile gerçekleştirdikleri projelerin ülkesi için yeni olanaklar ortaya çıkardığını kaydetti.Gürcistan'ın zengin su kaynaklarına sahip olduğunu bildiren Valishvili, bu kaynakları değerlendirmek istediklerini, hidroelektrik santraller inşa ederek bölgeye elektrik satmayı planladıklarını, hedef pazarlarının ise Türkiye olduğunu belirtti.ERRA Başkanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan'ın Avrupa'nın enerji güvenliği için önemli bir ülke olduğunu, TANAP ve TAP projeleriyle bu önemin daha da artacağını belirtti.Konferansta esas itibariyle enerji arz güvenliğinin konuşulacağını ifade eden Bayraktar, Azerbaycan'ın enerji endüstrisi ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili konuların da müzakere edileceğini söyledi.Bayraktar, ERRA olarak ülkeler arasındaki enerji iş birliğini artırmak istediklerini belirterek, üye ülkeleri arasında enerji üreten ve enerji konusunda dışa bağımlı ülkelerin olduğunu ifade etti.Azerbaycan-Gürcistan ve Türkiye arasındaki enerji iş birliğinin önemine de değinen Bayraktar, bölgesel elektrik enerjisi piyasasının oluşturulmasının da önemli olduğunu vurguladı.Enerji alanında çeşitli panellerin düzenlendiği konferans yarın da devam edecek. .

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Gürcistan Türkiye Bakü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title