Haberler

1200 Kiloluk Boğa Alıcı Bekliyor

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Kurban Bayramı için kurulan pazarda bin 200 kiloluk 'Şampiyon' adı verilen boğa, 13 bin lira fiyatla alıcısını bekliyor.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Kurban Bayramı için kurulan pazarda bin 200 kiloluk 'Şampiyon' adı verilen boğa, 13 bin lira fiyatla alıcısını bekliyor.

Çorlu Belediyesi tarafından Hıdırağa Mahallesi kamyon yolu üzerinde Kurban Bayramı nedeniyle hayvan pazarı kuruldu. Pazarda, yetiştirici Necmi Öneken'in bin 200 kiloluk 'şampiyon' adını verdiği boğa 13 bin liralık satış fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Satışa çıkardığı boğanın pazardaki en ağır ve en büyük hayvan olduğunu ifade eden Necmi Öneken, 13 bin liradan aşağı satmak istemediğini belirterek şunları söyledi:

"Bu fiyattan aşağıya satmayı da düşünmüyorum. Şu ana kadar soranların çok olması ve bu kadar ilgi beni de mutlu etti. Arayanlar oldu, gelip görecekler var. Zaten pazarda başka büyükbaş hayvan da kalmadı satılacağına inanıyorum" dedi.

FİYATLAR DÜŞÜK

Kurbanlık hayvan pazarında bu yıl fiyatlarının oldukça düştüğünü ifade eden Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ise 600 adet büyükbaş, 3 bin 500 adet küçükbaş hayvanın pazarda satışa çıkarıldığını kaydederek, "Şu ana kadar kurulan 25 büyükbaş çadırının hepsi doldu. 600 büyükbaş hayvanın neredeyse tamamı satılmış durumda. Küçükbaş hayvanların da şu ana kadar 2 bin civarında satışının yapıldı" dedi. - Tekirdağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Tekirdağ Çorlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title