Haberler

12. Kadir Has Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Kadir Has Üniversitesi kurucusu Kadir Has'ın ismini yaşatmak üzere bu yıl 12'ncisi verilen "Kadir Has Ödülleri" sahiplerini buldu.

Kadir Has Üniversitesi kurucusu Kadir Has'ın ismini yaşatmak üzere bu yıl 12'ncisi verilen "Kadir Has Ödülleri" sahiplerini buldu.

Üniversitenin Cibali Kampüsünde gerçekleşen törende konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, üniversitenin, 19 yıldır dünyanın önde gelen üniversitelerine koşut bir eğitim verdiğini söyledi.

Üniversite olarak bilimsel çalışmaları ve bilim insanlarını desteklemeye devam ettiklerini belirten Has, Kadir Has Ödülleri'ni de bu anlayışla ihdas ettiklerini anlattı. Ödüllerin bu yılki alanının "doğa ve yaşam bilimleri" olarak belirlendiğini ifade eden Has, ödül alanları kutladı.

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, merhum Kadir Has'ın 86 yıllık yaşamının büyük bölümünü hayır işlerine adadığını hatırlattı. Has, "Bu adeta onun için bir yaşam biçimiydi. Bu mücadelesi ona Devlet Üstün Hizmet Madalyası'nı getirdi. Bu hayır işlerini taçlandıran girişim olarak gördüğü de Kadir Has Üniversitesiydi. Bildiğiniz gibi Kadir Has anması ve Kadir Has Ödülleri'ni birlikte icra ediyoruz. Çünkü bilim insanlarını ödüllendirmenin Kadir Has'ı en iyi anma şekli olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has'ın hayırsever kişiliğinin, sanayici ve ticaret adamı kimliğinin önünde olduğunu vurguladı. Aydın, şunları kaydetti:

"Henüz hayattayken eşi Rezan Has ile kurduğu Kadir Has Vakfı ile nerede bir ihtiyaç varsa onu karşılamak için çaba harcadı. Bu açıdan kendisi büyük bir yurtseverdi. Onun bu kişiliği üniversitemizin de temelini oluşturdu. Biz de merhum Kadir Has'tan aldığımız bu ilhamla ülkemizin önemli üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bilim, kültür, sanat ve spor alanında ülkemize katkı sağlamak bizim için büyük bir övünç kaynağıdır."

Sanatçı Eren Aydoğan'ın piyano dinletisinin ardından ödül törenine geçildi.

Değerlendirme Kurulu'nun çalışmaları sonucu Massachusetts General Hospital BioMicroElectroMechanical Systems (BioMEMS) Resource Center ile Harvard Medical School Biomedical Engineering Research and Education Program for Physicians Direktörlüğü görevlerini yürüten Prof. Dr. Mehmet Toner'e kanser, nanoteknoloji, doku mühendisliği ve biyokoruma alanlarındaki buluşlarıyla "Üstün Başarı Ödülü" verildi.

Kanser hücrelerinin metabolizması ve besinlerle ilişkisi konusunda yürüttüğü çalışmalarıyla Rockefeller Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Laboratory of Metabolic Regulation and Genetics Direktörü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Birsoy'a "Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü" takdim edildi.

Prof. Dr. Toner ve Yrd. Doç. Dr. Birsoy'a ödüllerini Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has ve Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has sundu.

Toner ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada, ABD'de mühendislik alanından gelerek bir tıp bölümünde kürsü sahibi olan ilk isimlerden olduğunu belirterek, Kadir Has'la tanışmasa da kendisine rol model olarak seçtiğini ve onun yolunda yürümeye devam edeceğini söyledi.

Birsoy da profesyonel akademik kariyerine birkaç ay önce başladığını ifade ederek, Türkiye'den aldığı bu ilk ödülün farklı bir anlam taşıdığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title