Haberler

12. Growtech Eurasia Tarım Fuarı

NTSR Fuarcılık tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Growtech Eurasia Tarım Fuarı başladı.

NTSR Fuarcılık tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Growtech Eurasia Tarım Fuarı başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Antalya EXPO Center'da düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın tarımın bütün alt sektörlerini ve tarımsal teknolojileri kapsadığına dikkati çekti.

Geniş bir katılımla 30 ülkeden 650 firmanın fuarda yer aldığına dikkati çeken Mirmahmutoğulları, Türkiye'nin fuar aracılığıyla tarımda katettiği mesafeyi dünyayla paylaştığını dile getirdi. Mirmahmutoğulları, Türkiye'nin 10 yıl önce tarımsal hasılada dünya 11'incisiyken günümüzde 7'nci olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Avrupa'da 4'üncü sırada yer aldığını kaydeden Mirmahmutoğulları,

" Türkiye, tarım sektöründe Avrupa'da can kulağıyla sözü dinlenen hale geldi. 10 yıl önce 23 milyar dolarlık bir hasıla değeri var. Nüfus 8 milyon daha az. 16,5 milyon turisti daha az. 4,5 milyar dolar ihracat yaparken şimdi tarımsal ihracatını 15,8 milyar dolara ulaştırdı" dedi.

Türkiye'de gıda güvenilirliğine verilen öneme değinen Mirmahmutoğulları, zirai ilaç kullanımının 59 milyon tondan 37 milyon tona gerilediğini, Türkiye'nin, bir dönem sorunlar yaşanan Rusya'nın günümüzde en güvendiği ülke konumuna geldiğini vurguladı.

Tohumculukta da önemli yol katedildiğini belirten Mirmahmutoğulları, şöyle konuştu:

"Herkes tohumda dışa bağımlılıktan bahseder, ' İsrail tohumu' der. Türkiye, İsrail'e 142 milyon dolar ihracat, 22 milyon dolar ithalat yapar, bilinmez. Türkiye günümüzde 4,5 milyar dolar gıda ihracat fazlası veren bir ülke. Bu, Türkiye'nin kendi kendine yeterliliğinin en etkin ve en temel göstergesidir. Türkiye, kendi kendine yeterlilikte en üst düzeye yetişmiştir."

-Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın-

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Antalyalı çiftçilerin bazı mevsimsel sıkıntılara bağlı olarak son günlerde pek mutlu olmadığını ifade ederek, sorunların alınacak önlemlerle geçici olmasını diledi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Antalya 2023 Vizyonu toplantısı gerçekleştirdiklerini belirten Akaydın, "2023'e 3 milyar dolar gibi bir hedef koyduk. Bu, tarım ürünlerinin ihracat hedefi. Bunun gerçekleşmesi için bütün Antalya'nın bu hedefe kilitlenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tarım sektörüne artı değer katan projeleri desteklemek amacıyla beşinci kez düzenlenen "Growtech Eurasia 2012 Tarım Ödülleri", sahiplerine verildi.

Aralarında üreticiler, teknoloji firmaları ve bazı enstitüler bulunan 30 ülkeden 650 katılımcının yer aldığı fuar, 8 Aralık'a kadar açık kalacak.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Türkiye İsrail Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title