Haberler

12 Eylül Askeri Darbesi'nin Yıl Dönümü

HDP Merkez Yürütme Kurulu: "Demokratik bir Türkiye'nin inşası için, 12 Eylül'ün, Anayasasının ve onun uzantısı olan kurum ve yasaların tamamının aşılması gerekiyor"

HDP Merkez Yürütme Kurulu, demokratik bir Türkiye'nin inşası için, 12 Eylül yasalarının tamamının aşılması gerektiğini bildirdi.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, 12 Eylül Askeri Darbesi'nin yarattığı yıkımın sonuçlarının hala hükmünü koruduğu gibi, oluşturduğu kurumların da varlığını sürdürdüğü belirtildi.

"12 Eylül, sadece bir darbenin adı değil, aynı zamanda, bugünkü otoriter yönetim anlayışının da adıdır" görüşü savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Biliyoruz ki sadece darbeyi gerçekleştiren generallerden hayatta kalan ikisi hakkında değil, bu darbenin diğer iştirakçileri, yöneticileri ve işkencecileri hakkında da, işledikleri insanlığa karşı suçlardan davaların açılması ve mahkumiyetle sonuçlanması gerekiyor. Cuntacı Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 12 Eylül darbesinden mahkum olmaları bile, onların hazırladığı ve meşruiyeti ortadan kalkmış Anayasa ve uzantısı yasalarla yönetilmemizi engellemiyor. Bugün AKP de 12 Eylül Anayasasından, yasalarından ve kurumlarından faydalanarak kendi iktidarını sürdürüyor. Demokratik bir Türkiye'nin inşası için, 12 Eylül'ün, Anayasasının ve onun uzantısı olan kurum ve yasaların tamamının aşılması gerekiyor." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title