Haberler

12 Dabo 11. Yıldızlar Şöleni Başladı

Ankara'da üç gün sürecek organizasyona 65 ilden yaklaşık 100 yıldız adayı basketbolcu katılıyor.

12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) 11. Yıldızlar Şöleni, Ankara'da başladı.

Ankara Spor Salonu'nda üç gün sürecek organizasyonun açılış törenine Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Celal Arısan, Türkiye Basketbol Ligi Direktörü Samer Şenbayrak, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, sporcular ve antrenörler katıldı.

TBF Genel Sekreteri Arısan, törende yaptığı konuşmada, projenin 2002 yılında hayata geçirildiğini belirterek, "TBF çok güzel bir iş başardı. Yaklaşık 12-13 senedir sizler gibi çok değerli gençler yetişti. Burada en büyük kazanç sizlerin sporun değerini öğrenmeniz, iyi eğitim almanız" ifadelerini kulandı.

Açılış töreninin ardından Kuzey, Güney, Doğu ve Batı Yıldızları adı altında 4 takım oluşturuldu ve 65 ilden Ankara'ya gelen 2002 ve 2003 doğumlu yaklaşık 100 basketbolcunun hünerlerini sergilediği maçlara geçildi.

Projeyle, Van'daki 12 DABO'da keşfedilen Enes Kanter gibi genç yetenekleri Türk basketboluna kazandırmak amaçlanıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Garanti Bankası Celal Arısan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title