Haberler

115 Bin Sağlık Çalışanına Lisans Tamamlama Müjdesi

Güncelleme:

Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 115 bin sağlık çalışanını ilgilendiren Lisans Tamamlama konusunda müjdeli haber verdi.

Özdemir, "YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak" dedi.

"Öncülük Etmenin Onurunu Yaşıyoruz"

Sağlık-Sen'in en önemli taleplerinden olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sözünü aldığımız Lisans tamamlamayla ilgili yasal düzenlemeler tamamlanarak yürürlüğe girmiş ve uygulama için YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması beklendiğini anlatan Özdemir, "YÖK konuyla ilgili çalışmalarını tamamlayarak lisans tamamlama takvimini açıkladı. Buna göre, 2015-2016 eğitim öğretim yılı için açılacak lisans tamamlama programlarına Ağustos ayında yapılacak. İlk kez bir meslek grubunun eğitim hayatına yönelik yasanın çıkmasına öncülük etmenin onurunu da yaşıyoruz. Sağlık çalışanları, lisans tamamlamayla ilgili ayrıntılara sendikamızın internet sitesinden ulaşılabilir" diye konuştu.

"Sırada Yıpranma Payı Var"

"Sağlık-Sen olarak talep ettiğimiz konuları tek tek kazanıma dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyen Özdemir, şöyle devam etti:
"Cumhurbaşkanımızdan sözünü aldığımız kreş konusunda genelge yayınlandı. Lisans tamamlamanın kanuni düzenlemesi yapılmış, YÖK'ün çalışmalarını tamamlaması bekleniyordu, bu da gerçekleşti. Sırada yıpranma payının hayata geçmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması bulunuyor. Elde ettiğimiz kazanımlar, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, neden Sağlık-Sen'i tercih ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Laf üretip, çamur at, izi kalsın diyenlere inat çalışan ve taleplerini bir bir hayata geçiren Sağlık-Sen, bundan sonra da üyelerinden aldığı güçle yoluna devam edecek. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek toplu sözleşmede, diğer taleplerimizi de masaya taşıyacak ve kazanıma dönüşmesi için mücadele edeceğiz. Lisans tamamlamanın 115 bin sağlık çalışanına bir kez daha hayırlı olmasını diliyoruz"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ekrem Özdemir İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title