Haberler

112 Acil Çalışanlarına "Öfke Kontrolü ve Tükenmişlik Sendromu Eğitimi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından 112 Acil çalışanlarına eğitim verildi.

112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliği tarafından 112 Acil çalışanlarına İl Sağlık Müdürlüğü Konferans salonunda ''Öfke Kontrolü, Tükenmişlik Sendromu, Stres, Zor insan kimdir, Zor insanlara karşı nasıl davranılmalı" konulu eğitim verildi.

Psikolog İsmail Argun tarafından verilen eğitim, 17-19-21.06.2013 tarihlerinde 112 Acil çalışanları ve yöneticilerini kapsayacak şekilde gerçekleşti.

112 Acil çalışanlarına yönelik verilen eğitimde, şiddet olaylarının minimize edilebilmesi için sağlık personeliyle zor insanlarla baş etme yolları, stres ve öfke kontrolü, iletişim, kurma yöntemleri, tükenmişlik sendromu konularını irdeleyen Argun, şu bilgilerin altını çizdi.

Zor insanlarla iletişim kurarken belki onları değiştiremeyiz ama davranışlarını değiştirmek bizlerin elinde, doğru iletişim teknikleri kullanarak karşımızdaki insanları pozitif yönde etkileyebiliriz. Stresi günlük hayatımızda en aza indirgemek için, fiziksel egzersizler, tatil, hobi alanları danışmanlık, gevşeme egzersizleri gibi faaliyetler hayatımızda daha fazla yer tutmalı.

Tükenmişlik sendromu işi gereği insanlarla yoğun bir ilişki içerisinde olanlarda görülen duygusal tükenme, duyarsızlaşma ve düşük kişisel başarı hissidir. Bu sendromu yaşamamak için iş dışı bir yaşamınız olduğu gerçeğini sık sık kendinize hatırlatın. Arkadaşlıklarınıza ve ailenize daha yakın olmaya çalışın. İş dışı alanlarda kendinize hobi alanları yaratın. İş yerinizde her türlü fikre açık olun, iş ortamınızı dengeli hale getirin. Ulaşılabilir kişisel ve mesleki hedefler koyun, beyinsel tükenmişliği yaşamamak için, eğlence adına birşey yapmaya özen gösterin.

Öfke nedir: doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen, bir duygudur. Bu duygu bize ve karşımızdaki kişiye zarar veriyorsa onunla baş etmek gerekir. Öfkeyle baş etmede gevşeme, olaylara bakış açısını değiştirme, problemi çözme ve iletişim yöntemi etkilidir. Yine öfke kontrolünde 4/d kuralı: dur, düşün, duygularını kontrol et, davran. Bu kuralı uygulayabilmek bizlere iş ve sosyal hayatımızda olumlu kazanımlar sağlayacaktır.

Eğitimin sonunda Psikolog İsmail Argun'a Elazığ İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Selahattin Karakoç tarafından plaket verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Elazığ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title