Haberler

11. Uluslararası Kar Film Festivali"

"11. Uluslararası Kar Film Festivali"- Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen festival çeşitli etkinliklerle devam ediyor- Farklı üniversitelerden 200 filmin yarıştığı festivalde "K-Etkisi" deneysel, "Katık" belgesel, "Losing Colors" animasyon, "Cennetin Çiçekleri" kurgusal kategoride birinci oldu Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen ve 200 filmin yarıştığı "Uluslararası Kar Film Festivali"nde, beş kategoride dereceye giren filmler belli oldu.

"11. Uluslararası Kar Film Festivali"- Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen festival çeşitli etkinliklerle devam ediyor- Farklı üniversitelerden 200 filmin yarıştığı festivalde "K-Etkisi" deneysel, "Katık" belgesel, "Losing Colors" animasyon, "Cennetin Çiçekleri" kurgusal kategoride birinci oldu Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesince düzenlenen ve 200 filmin yarıştığı "Uluslararası Kar Film Festivali"nde, beş kategoride dereceye giren filmler belli oldu.Bu yıl 11'incisi gerçekleştirilen festival kapsamında, Kültür ve Gösteri Merkezi ile fakültenin salonlarında sergi açılışı, film gösterimi yapıldı. Dalında başarılı, ödüllü ve popüler yönetmenler ile oyuncular ve sinema sektörü temsilcileri öğrencilerle buluştu.Festival kapsamında belgesel, kurgusal, reklam, animasyon ve deneysel olmak üzere 5 kategoride yapılan yarışmada, 200 film dereceye girebilmek için yarıştı.Öğrenci ve öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde, deneysel film kategorisinde Alparslan Karlıoğlu "K-Etkisi", belgesel film kategorisinde Yahya Ercan "Katık", kurgusal film kategorisinde Ömer Miraç Tunç "Cennetin Çiçekleri", animasyon film kategorisinde Ozan Gönen "Losing Colors" isimli filmlerle birinci oldu. Reklam filmi kategorisinde ise birinci ve ikinciye layık film olmadığı için Metehan Şereflioğlu "Zede" filmiyle üçüncü oldu.Festivalin komite üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmlerin online izlenerek, oylama yapıldığını söyledi.Özsoy, "Festivali gelenekselleştirmek bizim için önemliydi. 11'incisini düzenliyoruz ve bunu aralıksız gerçekleştirdik. Önemli konuklarımız var. Hem öğrenciler Türkiye genelinde birbirlerinin yaptığı işleri seyretme imkanına sahip oldular hem de sektörden isimlerle ilişki kurabilme şansı yakaladılar" diye konuştu.Öğrencilerin, yaptıkları işleri sinema sektörünün temsilcilerine gösterme imkanı bulduğunun altını çizen Özsoy, "Bir kenti önemli kılan şey orada yapılan kültür etkinlikleridir. Festivalimiz bu açıdan da önemli. Kıymetli konuklarımız geldi, önemli filmleri ücretsiz olarak izlettirdik" dedi. -"11. Uluslararası Kar Film Festivali"

Kaynak: AA / Güncel

Atatürk Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title