Haberler

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Aslında Türkiye olarak hepimiz çok önemli, hassas bir dönemden geçiyoruz.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Aslında Türkiye olarak hepimiz çok önemli, hassas bir dönemden geçiyoruz. Çünkü etrafında çok önemli olaylar oluyor Suriye'de, Irak'ta. Yine kuzeyimizde Rusya ile Avrupa arasındaki kriz Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, memleketi Kayseri'de kendisiyle aynı ismi taşıyan Abdullah Gül Üniversitesinin (AGÜ) 2015-2016 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katıldı. Gül, beraberindekilerle birlikte Sümer Kampüsü içerisinde bulunan Ahmet Balcıoğlu Misafirhanesi'nin açılışını yaptı. Misafirhane açılışının ardından AGÜ 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu törenin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmanın ardından AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'ye Fahri Doktora unvanı verildi. Mehmet Özhaseki cübbesini giydikten sonra yaptığı konuşmada, bu unvanı taşımanın kendisi ve ailesi için bir onur olduğunu söyledi.

Özhaseki, "58 yaşındayım 21 yıl belediye başkanlığı yaptım. Birçok törenlerde bulundum. Birçoğunda çok rahattım ama bazılarında heyecanlandım. Genellikle üniversitede hocaların yanında konuşma yaparken. Bana tevdi edilen bu unvandan dolayı değerli hocamıza ve senatosuna çok teşekkür ediyorum. Benim ve ailem için bir onurdur. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmek hayatta yaşayan bir insan için çok önemli bir şey olsa gerek" ifadelerini kullandı.

Törende konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gelişmenin eğitimden geçtiğini dile getirerek eğitimin önemine değindi. Gül, "Büyük bir memnuniyetle görüyorum ki bu üniversite kurulurken o zaman 'herhangi bir üniversite olmasın, çok iyi bir üniversite olabileceğini gösterecek bir çalışma olsun' diye başlandı. Bugün de gurur duyduğum şey bu vizyon istikametinde Anadolu'nun ortasında Kayseri'de çok güzel bir üniversite ortaya çıktı. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitenin bu şekilde Türkiye'de model olmasını sağlayan vakfa destek veren hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yapılan en iyi hizmet eğitime yapılan hizmet oluyor. Dünyanın hangi ülkesine bakarsanız bakın eğitimde başarılı olmuş ülkeler güçlü oluyor. Her alanda Türkiye önemli faaliyetler yapılıyor. Ümit ederim ki bunların neticesini alırız" dedi.

"HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ"

Türkiye'nin hassas bir dönemden geçtiğini kaydeden Gül, "Aslında Türkiye olarak hepimiz çok önemli, hassas bir dönemden geçiyoruz. Çünkü etrafında çok önemli olaylar oluyor Suriye'de, Irak'ta. Yine kuzeyimizde Rusya ile Avrupa arasındaki kriz Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor. Suriye'deki gelişmeler yüzbinlerce insanın ölmesi, milyonlarca insanın evinden barkından olması, insanların sokaklarda perişan olması bütün bunlar Türkiye'yi çok yakından ilgilendiriyor. Gördüğüm kadarıyla ABD ile Rusya arasındaki ilişkiler Suriye'de yeni bir dönemin başlayacağını gösteriyor. Ümit ederim ki yeni dönem Türkiye için daha kötü sonuçlara yol açmaz. Tüm bunlar olurken Türkiye'nin de kendi içini sağlam tutması gerekiyor. Kutuplaşmaktan uzaklaşıp, sorunları barış, hukuk içerisinde çözmesi daha uygun olur. Önümüzde yakında seçimler olacak. Seçimlerden sonra ümit ederiz ki tekrar Türkiye'nin bütün enerjisini toplayıp kalkınmaya sevk edecek politikalara dönülür. Bu açıdan ümitliyim. Siyasetçilerin ve politikacıların bunu başaracağına inanıyorum" diye konuştu.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün temaslarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da eşlik etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Gül Kayseri Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title