Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aktaş, mesajında, gazeteciliğin, fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslek olduğunu belirtti.

Gazeteciliğin, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler gösterdiğini ifade eden Aktaş, şunları kaydetti:

"Temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medya, demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok önemli bir vizyon üstlenmiştir. Günümüz iletişim çağında, yaşadığımız dünyada meydana gelen gelişmelerden haberdar olabilmemiz ve bu bilginin en hızlı, en güvenli ve en temiz haliyle bizlere ulaşabilmesi için oldukça uzun bir geçmişe sahip gazetecilik mesleği bugün daha modern yöntemlerle icra edilmektedir. 1972 yılından bu yana 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanmaktadır. İnsanların haberlerden edindikleri bilgiler doğrultusunda hayatlarına ve dünyaya bakış açılarına yön verdikleri süreçte zihinler bulandırılmadan, doğru ve hızlı bilgi sunulurken gazetecilerin basın meslek ilkelerine ve evrensel doğrulara bağlı kalmalarını arzu etmekteyiz. Buradan hareketle insanların başvurdukları bu haber kaynaklarının basın meslek ve ahlak ilkelerinde belirtilen hususlara dayanması, basının gücünün doğrudan ve halktan yana kullanılmasıdır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi, haberin tehdit ve baskı unsuru olarak kullanılmaması gerçek gazeteciliğinin en önemli göstergesidir."

AK Parti Karabük Milletvekili Uysal

Uysal da mesajında, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basının, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğünü sağlayan en etkili araç olduğunu ifade etti.

Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkenin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basının görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirdiğini vurgulayan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

"Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir. 15 Temmuz gecesi, milletimizi bilgilendiren basın mensuplarımız, hain darbe girişiminin başarısız olmasında önemli rol almışlardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın çağrılarını milletimize ulaştıran basın mensupları, vatandaşın darbeye karşı durmalarında önemli rol üstlenmiştir. Basın mensuplarımızın bundan sonra da her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır. İlimizde de zaman mefhumu gözetmeksizin, fedakarca çalışarak ülkemizdeki, bölgemizdeki ve ilimizdeki gelişmeleri, halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak, kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi gören, ilimiz ve ilçelerimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif görev alarak emek harcayan gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm gazetecilerimizin her daim yanında olduğumuzu belirtiyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutlulukla görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyorum."

Safranbolu Kaymakamı Bulacak

Bulacak ise mesajında, hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basının, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında geldiğini kaydetti.

Basının toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biri olduğunu belirten Bulacak, şunları kaydetti:

"10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilen bu özel günü ve okuyucularına olup bitenlere ilişkin olabildiğince fazla ve doğru bilgi vermek gayesi ile fedakarca çalışan, ilçemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle, toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık, huzur ve başarı dolu nice yıllar geçirmelerini temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Karabük Belediye Başkanı Vergili

Vergili, mesajında, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak, her türlü koşulda görevini en iyi şekilde yapmaya çalışan gazetecilerin, büyük bir fedakarlık örneği gösterdiğini dile getirdi.

Vergili, demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu belirterek, şunları aktardı:

"Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında köprü görevi yaparak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan, zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Böylesi önemli bir konumda olan, medya sektöründe çalışan tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan gazetecilerin meslek etiği ve duyarlılığı da büyük önem taşımaktadır. Bu düşüncelerle, her türlü zorlu şartlarda son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran, doğru ve hızlı haber iletmeyi ilke edinerek çalışan yerel ve ulusal basın mensuplarımızın ve çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Rafet Vergili Mehmet Aktaş Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title