Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekici, mesajında, 10 Ocak 1961'de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün olduğunu belirterek, "Çalışan Gazeteciler Günü ya da bayramı olarak da adlandırılan 10 Ocak, aradan geçen 46 yılın ardından bir baskı ve zorluklarla mücadele günü halini almıştır. Bugün, basın-yayın emekçileri ekonomik ve sosyal hakları kullanamaz hale gelmiş, basında işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeye ulaşmış, bağımsız ve tarafsız yayıncılık, özgür habercilik darbe üstüne darbe almıştır." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin zorlu şartlarda çalıştıklarını anımsatan Ekici, şunları kaydetti:

"OHAL kapsamında çıkartılan KHK'larla 'yandaş' olmayan, bağımsız yayın yapmak isteyen televizyon ve radyoların kapılarına kilit vurulmuş, KHK'larla kapatılamayan basın kuruluşlarının sesi ise yandaş yargı eliyle kısılmaya çalışılmıştır. Bugün bütün bu zor koşullara rağmen mesleğini, iki evrensel ilke olan 'halkın doğru haber alma hakkı' ve 'düşünce ve ifadelerin yayılması, farklı görüşlerin yaşama hakkı' temelinde icra eden gazeteciler, Türkiye'de özgürlüğün en büyük savaşçılarıdır. Bu vesileyle, doğru bilginin halka ulaşmasını sağlayan, meslek ilkelerine sadakatle bağlı olan, Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde aydınlık yarınlara ulaşmasına katkı sunan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

Belediye Başkanı Tahmazoğlu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tahmazoğlu, mesajında, gazeteciliğin zor ve çok önemli bir meslek olduğunu, özverili ve kutsal çalışmaları nedeniyle basın mensuplarına teşekkür borçlu olduklarını belirtti.

Her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerin doğal olarak, her türlü tehdit ve yıpranma ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Tahmazoğlu, mesajında şunlara yer verdi:

"O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları hususu önem arz etmektedir. Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerin bu sorunlarına, sınırlı ölçüde de olsa, çözüm bulunmak istenmiştir. Halkın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleri ile sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum."

GGC Başkanı Ay

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti(GGC) Başkanı İbrahim Ay ise basının toplum adına, toplumun beklentilerine, tenkitlerine ve öfkesine sözcülük yapan demokratik hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu bildirdi.

Ay, "Demokrasi için son derece önemli işlevi olan medya sektörü emekçilerimiz büyük bir özveri ile görevlerini yapma gayreti içerisindeler. Tüm basın emekçilerimizin diledikleri haklara sahip olmaları, ekonomik ve sosyal imkanlarının iyileştirilmesi ve hak ettikleri standartlara ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kişilik haklarına saygılı, objektif, tarafsız tavır sergileyen gazetecilerin taşıdığı büyük önemin 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Ay, mesajında şunları aktardı:

"Darbe gecesi darbeyi başarısız kılan iki etken vardır. Bunlardan birisi halk diğeri de medyadır. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan medya aracılığıyla halkımızı meydanlara davet ederek darbe girişimini başarısız kılmıştır. Ülkemiz medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Demokrasiye sahip çıkarak darbelere kararlılıkla karşı duran Türk medyası, dün olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin aydınlık ve güçlü geleceği için halkımızın yanında saf tutmaya devam edecektir. Basın milletin ortak sesi olmasından öteye, kamuoyunda vicdanını temsil etmektedir. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğuna kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Gazeteciler Günü Akif Ekici Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title