Haberler

10 Kasım törenleri

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılı dolayısıyla Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da tören düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılı dolayısıyla Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Antalya Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Sahil Güvenlik Komutanı Albay Şemdinan Yıldırım ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından alanda bulunan vatandaşların anıta çiçek bıraktığı görüldü. Öğrencilerden oluşan bir grup, bazı vatandaşların katılımıyla anıt önünde Andımız'ı okudu.

Akdeniz Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erdal Taşbaş, Antalya Kültür Merkezi'nde devam eden törende yaptığı konuşmada, yaşanılan birçok sorun ve kavgaya rağmen hala ulus devlet olarak kanlı ve geri kalmış Ortadoğu'nun bir ucunda yaşanılıyorsa bunu, Cumhuriyete ve Cumhuriyetin kurucusu büyük Önder Atatürk'e borçlu olduklarını söyledi.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrasının mini konserinin ardından hafta dolasıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören, "Işığımız Atatürk" oratoryosuyla sona erdi.

- Muğla

Muğla Valiliği önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Alay Komutanı Halil Çelik, Belediye Başkanı Osman Gürün ile kamu kurum ve kuruluşlar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Öte yandan resmi tören programından ayrı olarak Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı'na karanfil koydu. "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"ni okuyan grup, daha sonra dağıldı.

- Burdur

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, İl Jandarma Komutanı Albay Sayit Koca, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, protokol üyeleri, gaziler, siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında MAKÜ Konferas Salonu'nda da program düzenlendi.

- Isparta

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenler çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Belediye Kültür Sarayı'nda devam eden törende Garnizon Komutanlığı adına Piyade Binbaşı Aykut Mevlütoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören, öğrencilerin hazırladığı oratoryum ile tamamlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Antalya Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title