Haberler

10 Kasım Büyük Önder Atatürk'ü Anma Dolayısıyla Konferans Verdiler

Güncelleme:

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Merkezi'nin düzenlediği konferans, dernek ana bina konferans salonunda bu gün sabah saat 09 da gerçekleşti.

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, 10 Kasım Atatürk'ü anma haftası dolayısıyla "Atatürk ve Türkiye, Geleceğe bakış konulu"konferans verdiler.
Konferansta konuşan Genel Başkan Mustafa Göktaş, günün anlam ve önemine binaen önemli bir açıklamalardan sonra Türkiye'nin içinde bulunduğu stratejik durumu aktarıp, ABD'da yapılan başkanlık seçimi ve sonrasında ki gelişmelere de değinerek önemli hususlara değindi.

Daha sonra, Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,

"Her yıl 10 Kasım da alışılmış törenler ile Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anmak ve belirli etkinlikleri gerçekleştirmekten ise bizler daha geniş çaplı olsun diye "Atatürk ve Türkiye, Geleceğe bakış konulu"konferansı düzenlemeyi uygun bulduk."dedi.

Mustafa Göktaş Konferans da," Ata'yı anlamak sadece törenle, çiçekle olmaz. Ata'yı anlamak onu içinizde hissetmek, onun duygu ve düşüncelerini içinizde yaşatmak ve hayata geçirmek ile olur. Büyük önder Cumhuriyeti kurduğunda bu günleri görebilmiş ve bizlere gerek nutuk'ta, gerekse 10 Yıl marşı ile Gerekse Gençliğe hitabesi gibi çok sayıda eserle yol göstermiş. O eşiz deha, o günlerde, bu günlerde olacakları görebilmiş ve uyarmış. Şimdi yaşadığımız ortama baktığımızda ne denli büyük bir insan/önder olduğunu daha iyi anlıyoruz. Bakın Yaşadığımız Dünya'nın gerçekleri ortada. Çok uluslu ülkeler, Gelişmiş milletler, AB ve ABD gibi diğer ülkeler, yanı başımızda Sovyetler ve dibimizdeki komşularımızda yananlar. Olayları görmezden gelemeyiz. Yaşananları iyi tahlil etmek durumundayız. 2000'li yıllardan bu yana sürekli dillendirilen Büyük Ortadoğu projesi (BOP), Büyük İsrail projesi (BİP) meseleleri halen tartışılırken, sınır komşularımızda yaşananları iyi algılamak lazım. Bu ülkenin insanları olarak Devletimizin, milletimizin, memleketimizin yanında olmak bizim asli görevimizdir" dedi.

Konferans'da, Osmanlının son dönemleri, Cumhuriyetin kuruluş yılları ve Çanakkale savaşını anlatan sinevizyon gösterimi yapılırken, Atatürk'ün Kalkınmaya verdiği önem, ulaşımda Demir yoluna verdiği önem, Tarım ve üretime verdiği önem ile Doğaya verdiği önemin altı çizilerek, "Milli ve Yerli" değerlere bağlı olarak kalkınmanın sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

Göktaş, "Bugün buraya toplandık. Büyük önder Atatürk'ü kaybetmenin hüznünü yaşarken, O'na ve beraber yürüdüğü yol arkadaşlarına olan inancımızı bir kez daha tazeliyoruz. Demokratik, laik ve çağdaş değerlerle oluşturulmuş 'en büyük eser' olan Türkiye Cumhuriyeti'nin emanet edildiği nesiller olarak; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda doğruluktan, eşitlikten, adaletten ve demokrasiden vazgeçmeden, bu emaneti koruyacağımıza, Devletimize, Milletimize, Vatanımıza bağlılığımızı hatırlatıyor bir kez daha söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kendisi ile beraber ebediyete ulaşmış olan yol arkadaşlarını, şehitlerimizi özlem, saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Konferans saat 09 da başlarken, 9'u 5 geçe sirenler çalınca, Katılımcıların hepsi ayağa kalktı ve saygı duruşundan sonra istiklal Marşını okudular bu arada Gönderdeki bayrak yarıya indirildi ardından ise hep birlikte Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimize Fatiha okudular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Göktaş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title