Haberler

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

İzmir'in ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

İzmir'in ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki etkinlikler, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Vali Yardımcısı Ufuk Seçil, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, törende hazır bulundu.

Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tershaneler ve Kıyı İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Güven Duran, denizciliğin önemini anlattı.

Duran, "Kabotaj Bayramı Kurtuluş Savaşının denizlerdeki zaferinin ilanıdır. Denizcilik, sadece bir taşımacılık metodu değildir. Ticaret, enerji, balıkçılık, güvenlik unsurlarıyla deniz gücünün bir aynasıdır" dedi.

Törende, her yıl geleneksel olarak düzenlenen protokol ve öğrenciler karmasının geleneksel halat çekme yarışı yapıldı. Çimlerin üzerindeki halat çekme yarışmasında renkli görüntüler yaşandı. Törende, başarılı yelkencilere plaket ve başarı belgeleri dağıtıldı.

Törene katılanlar törenin son aşamasında ise Zübeyde Hanım yolcu gemisi ile denize açıldıktan sonra deniz şehitleri anısında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşundan sonra protokolle birlikte denize çelenk bırakıldı.

Deniz Şehitleri Anıtı'nda yapılan yapılan resmi törene, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Vekili Sahil Güvenlik Komutanlığı Üsteğmen Çağrı Ekim, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Liman Başkanı Nihat Tozman, Emniyet Müdürü Hüseyin Yılmazer, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Deniz Şehitleri Anıtı'na, Çeşme Liman Başkanı Nihat Tozman'ın çelenk koymasıyla başlayan resmi törende, deniz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tozman, törende yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Türkiye Limanları ve sahilleri arasındaki yük ve yolcu taşıması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetlerinin, Türk vatandaşları ile Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapılmasına karar verildiğini, 350 yıl süren kapitülasyonlara da son verildiğini söyledi.

Dünya denizciliğinde hak edilen yeri almanın herkesin ortak dileği olduğunu kaydeden Tozman, "Büyük Atamızın öngörüleri sonucudur ki, ülkemiz vatandaşlarına ait gemiler, karasularımızda ve özellikle tüm dünya denizlerinde bayrak dalgalandırmakta, diğer denizci devletlerle rekabet edebilmekteyiz." dedi.

Resmi törenin ardından Ulusoy Liman İşletmeciliğine ait römorköre binen heyet, Çeşme açıklarına demirleyen, Türk Mühendisleri tarafından MİLGEM (Milli Gemi) projesi kapsamında hayata geçirilen TCG Heybiliada Fırkateyni yakınlarına giderek, deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Törenler, düzenlenen diğer etkinliklerle tamamlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Aydoğan Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
title