Haberler

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Bartın'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenledi.

Bartın'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenledi.

Bartın Limanı Başkanı Haydar Gökçe, limandaki törende yaptığı konuşmada, 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren kabotaj kanunu ile yabancıların, ülkedeki denizlerden elde ettikleri çıkarlara son verildiğini söyledi.

Atatürk'ün talimatı ile çıkarılan kanun ile kıyılardaki seyrüsefer hakkı ve denizlerdeki hizmetlerin, Türk bayraklı gemilere ve Türk vatandaşlarına geçtiğini ifade eden Gökçe, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin kazanımları olarak denizcilik alanında Türk vatandaşlarına deniz taşımacılığı, deniz turizmi, gemi inşa ve tersanecilik, balıkçılık, eğitim gibi alanlarda bir çok imtiyazlar sağlanmış, siyasi ve ekonomik özgürlükler elde edilmiştir. Deniz, dünyadaki tüm canlıların direkt ve dolaylı olarak yaşam kaynağı olmasının yanı sıra, aynı zamanda doğal bir ulaşım yoludur. Şu anda dünya üzerinde hareket halinde olan yüklerin yaklaşık yüzde 90'ı deniz yolu ile taşınmaktadır. Dünyada hiçbir ülkenin kendi kendine yeterli olmaması, denizciliği ve özellikle deniz taşımacılığını her zaman vazgeçilmez bir sektör yapmıştır. Bu vesile ile bizlere bu günleri kazandıran ulu önder Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyor, Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutluyorum."

Bartın Valisi Nusret Dirim ve protokol üyelerince, deniz şehitleri ve gazileri anısına denize çelenk bırakılıp karanfil atıldı, yılın denizcisi ödülünü almaya hak kazanan denizcilere ödülleri takdim edildi.

Törene Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Liman Başkanı Haydar Gökçe, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır ve askeri personel katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bartın Gökçe Politika Güncel Haberler

title