Haberler

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Güncelleme:

Samsun, Amasya, Giresun, Ordu, Çorum ve Sinop'ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Samsun, Amasya, Giresun, Ordu, Çorum ve Sinop'ta 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Samsun Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarına mensup kişiler, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Sendikalar adına açıklama yapan Eğitim-Sen Samsun Şubesi Başkanı İsmail Yavuz, kamu emekçilerinin toplu sözleşme ve grev hakları için fiili ve meşru mücadele yürütürken gözaltına alınan, tutuklanan, hala tutuklu bulunanların haklı taleplerini haykırmak için alanlara çıktıklarını söyledi.

Yavuz, "Emekli olup yaşama mücadelesi veren, hayatlarının sonbaharında banka kapılarında ölen, onuruyla yaşamak için intibak düzenlemesi bekleyen emeklilerimizin haklı taleplerini haykırmak için alanlardayız" dedi.

Kutlamalar, konser ve halayların çekilmesiyle sona erdi.

Öte yandan grupların Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaptığı sırada, kalabalığa tepki gösteren Mehmet Kırat (73), güvenlik görevlilerince bölgeden uzaklaştırıldı.

Ordu

Ordu'da Sırrıpaşa Caddesi üzerinde toplanan gruplar iki farklı alanda kutlama yaptı.

Eğitim-İş Sendikası, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü İlk Adım Anıtı önünde kutlarken, KESK'e bağlı sendikalar, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ise Atatürk Anıtı önündeki tören alanında kutlama gerçekleştirdi.

Atatürk Anıtı önündeki törende konuşan KESK Ordu Dönem Sözcüsü Mecit Tanrıverdi, yasaklara, baskılara, taşeron işçiliğe "hayır" diyenlerin alanlarda bir araya geldiğini söyledi.

Her iki alanda yapılan kutlamalar, konserlerle devam etti.

Öte yandan Belediye-İş Sendikası daha önce aldığı karar gereği bu yıl yapılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılmadı.

Çorum

Çorum'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KESK ve DİSK'e üye çeşitli sendikalar ile Halkların Demokratik Partisi, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin Çorum il örgütlerinin yanı sıra bazı sivil toplum örgütlerinin katılımıyla oluşturulan 1 Mayıs Platformu üyeleri, Bahabey Caddesi'ndeki Özdoğanlar kavşağında bir araya geldi.

Ellerindeki pankart ve dövizlerle slogan atarak Gazi Caddesi üzerinden Hürriyet Meydanı'na yürüyen grup, burada 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, yaptığı konuşmada, emekçilerin talepleri için sokağa çıktıklarını belirterek, işçi ve emekçilerin birlik, kardeşlik ve dayanışmaya her zamankinden çok ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kutlamalar, verilen konser ve davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle sona erdi.

Kentteki diğer kutlama da Abide Meydanı'nda gerçekleştirildi. İnönü Caddesi üzerinde toplanan CHP, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile bazı sivil toplum örgütü mensupları, slogan atarak kutlamaların gerçekleştirileceği Abide Meydanı'na yürüdü.

Eğitim-İş Sendikası Çorum İl Temsilcisi Selim Bozkurt, burada yaptığı konuşmada, dünyadaki emekçilerin, emeğin uğradığı haksızlıklara karşı hep birlikte sesini yükselttiklerini ifade ederek, "Çözüm için alanlardayız ve  taleplerimizi dile getiriyoruz. Bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Kutlamalar, ADD üyesi gençlerin okuduğu şiirlerin ardından verilen konser ve davul zurna eşliğinde halayların çekilmesiyle sona erdi.

Giresun

Giresun'da etkinlikler yağmur nedeniyle kısa sürdü.

Kutlamalara katılanlar Debboy mevkisinde toplanarak, etkinliklerin yapılacağı Osman Ağa Meydanı'na yürüdü. Alanda başlayan toplanma sırasında şiddetli yağış etkili oldu.

Kısa sürede artan yağış nedeniyle alanda toplananlar çevrede bulunan iş yerlerinin kepenklerinin altına kaçıştı, bazıları ise ellerindeki pankart, döviz ve afişlerle korunmaya çalıştı.

Yağışa rağmen basın açıklaması yapan Türk İş İl Temsilcisi Hüseyin Özdem, emek, barış özgürlük, adalet, eşitlik, demokrasi ve dayanışma için 1 Mayıs'ta alanlarda olduklarını söyledi.

Yaklaşık 30 dakika süren yağış nedeniyle kutlamalar sona erdirildi.

Sinop

Sinop'taki kutlamalara çeşitli sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Eski otogar mevkisinde toplanan çeşitli sendikaların üyeleri, Fatih, Sakarya ve Atatürk caddeleri üzerinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü.

Kutlamalara çeşitli sendika ve siyasi parti üyeleri ile aralarında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Alanda, KESK adına Eğitim-Sen Sinop Şubesi Başkanı Hakan Eker, DİSK adına Emekli-Sen Şube Başkanı Durmuş Kandemir birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından halay çekildi.

Amasya

Amasya'da Kunç Köprü başında toplanan grup, ellerindeki dövizlerle slogan atarak Pirinççi Caddesi üzerinden Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü. Alana polis noktasından giriş yapan grup üyeleri, daha sonra Atatürk Anıtı önünde toplandı.

Hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına, KESK Dönem Sözcüsü Satılmış Ayan konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından alanı dolduran katılımcılar davul zurna eşliğinde halay çekip eğlendi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

1 Mayıs Samsun Sinop Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title