Haberler

1 Mayıs'a Doğru

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini yineledi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İstanbul'da 1 MayısTaksim'de kutlamak istediklerini yineledi.

Beko, yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Şişli'deki DİSK binasında basın toplantısı düzenledi.

KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarıyla birlikte görüş ve düşüncelerini paylaşmak istediklerini dile getiren Beko, 1 Mayıs kutlamalarında Türk-İş ve Hak-İş'in de aralarında olmasını istediklerini ancak Türk-İş'in Zonguldak, Hak-İş'in ise Konya'da kutlama kararı aldığını söyledi.

Beko, 1 Mayıs'ı Türkiye'nin dört bir yanında kitlesel ve coşkulu bir şekilde kutlamak için hazırlıklara başladıklarını belirterek, "Bizlerin 1 Mayıs'ta söyleyecek sözü, büyüteceği bir umudu var. Taşeron çalışma başta olmak üzere tüm kölece çalışma biçimlerine karşı insanca çalışma istiyoruz. İnsanca yaşayacağımız ücret ve insanca şartlar istiyoruz" diye konuştu.

Kadınların ucuz, güvencesiz işlerde kölece çalışmasını kesinlikle reddettiklerinin altını çizen Beko, baskılara karşı özgürlük, ayrımcılığa karşı kardeşlik, savaşa karşı da barış istediklerini ifade etti.

"1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istiyoruz"

Beko, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olmak istediklerini vurgulayarak, "İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim'de, işçilerin yaşamını yitirdiği 1 Mayıs alanında sizlerle birlikte kutlamak istiyoruz" diye konuştu.

Çocukları, karanfil ve türküleriyle gidecekleri 1 Mayıs alanıyla ilgili söz haklarına saygı duyulmasını istediklerini aktaran Beko, şunları kaydetti:

"1 Mayıs meydanında 1 Mayıs kutlama isteğimiz basitçe teknik bir tercih değildir. Biz emeğimize saygı için Taksim'de olmak istiyoruz. Yılın 365 günü ülkenin tüm değerlerini, güzelliklerini üretirken biz eziliyoruz, yok sayılıyoruz. Biz hukuka saygı için Taksim'de olmak istiyoruz. 1 Mayıs'ta emeğe ve onun taleplerine saygı gösterilsin istiyoruz. Biz hukuka saygı için Taksim'de olmak istiyoruz. Biz haklarımıza saygı için Taksim'de olmak istiyoruz. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısına saygı için Taksim'de olmak istiyoruz. 1 Mayıs 1977'deki kontrgerilla saldırısında kaybettiğimiz işçi arkadaşlarımızı unutmuyoruz. Onların katillerinin yakalanmamış olmasını, 12 Eylül darbesine giden süreci başlatan bu saldırının aydınlatılmamasını affetmiyoruz."

Beko, başta İstanbul'da Taksim Meydanı olmak üzere Türkiye'nin tüm illerinde 1 Mayıs'ı meydanlarda haykırmak için tüm emek ve meslek örgütleri, siyasi çevreler ve demokratik kitle örgütlerini omuz omuza olmaya çağırdıklarını bildirdi.

Dört örgütün genel başkanları olarak görüşme taleplerini bugün İçişleri Bakanlığı'na ilettiklerini ifade eden Beko, bu görüşmeden olumlu sonuç almayı umduklarını söyledi.

Bir gazetecinin, "İstanbul Valiliğiyle müzakere edebileceğinizi söylemiştiniz, böyle bir konuşmanız oldu mu? Konuştuysanız ne yanıt aldınız?" sorusu üzerine Beko, "Mutlaka İstanbul Valisiyle de tabii ki görüşmek isteriz ama biz önce İçişleri Bakanı ile görüşerek, konuşarak bu sorunu çözmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kani Beko İstanbul 1 Mayıs Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title