Haberler

1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı 90 Yaşında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hava Lojistik Komutanı Hava Korgeneral Atilla Gülan'ın konuşması 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Özlü'nün konuşması Konser ve halk oyunlarından görüntüler 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı 90 yaşında Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Gülan: "1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi olarak yaptığımız başarılı çalışmalar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında milli muharip uçağımızın envantere kazandırılması ve sonrasında idame, işletme faaliyetlerinin her safhasını dünya standartlarında profesyonel bir anlayışla yerine getireceğimizin en büyük kanıtıdır" Hava Lojistik Komutanı Hava Korgeneral Atilla Gülan, "1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi olarak yaptığımız başarılı çalışmalar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kendi milli muharip uçağımızın envantere kazandırılması ve sonrasında idame, işletme faaliyetlerinin her safhasını dünya standartlarında profesyonel bir anlayışla yerine getireceğimizin en büyük kanıtıdır.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hava Lojistik Komutanı Hava Korgeneral Atilla Gülan'ın konuşması

1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Özlü'nün konuşması

Konser ve halk oyunlarından görüntüler 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı 90 yaşında

Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Gülan:

"1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi olarak yaptığımız başarılı çalışmalar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında milli muharip uçağımızın envantere kazandırılması ve sonrasında idame, işletme faaliyetlerinin her safhasını dünya standartlarında profesyonel bir anlayışla yerine getireceğimizin en büyük kanıtıdır"

Hava Lojistik Komutanı Hava Korgeneral Atilla Gülan, "1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi olarak yaptığımız başarılı çalışmalar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kendi milli muharip uçağımızın envantere kazandırılması ve sonrasında idame, işletme faaliyetlerinin her safhasını dünya standartlarında profesyonel bir anlayışla yerine getireceğimizin en büyük kanıtıdır." dedi.

Eskişehir'de, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezinin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü dolayısıyla komutanlık yerleşkesinde tören yapıldı.

Gülan, buradaki konuşmasında, Türk Hava Kuvvetlerinin bölgesinde ve dünyada en güçlü hava kuvvetlerinden biri olmasında, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezinin etkin rolü olduğunu söyledi.

Bez ve tahta kullanılarak 1926 yılında gerçekleştirilen uçak onarımlarının, 90 yılda yerini teknolojisi çok farklı jet motorlu uçaklara, daha sonra da aviyonik, yazılım, test entegrasyon ve benzeri faaliyet alanlarında karmaşık sistemlere sahip F16, F4 gibi uçakların bakım ve onarımını yapan fabrikaya bıraktığını dile getiren Gülan, şunları kaydetti:

"Savunma sanayisinin yeni yeni yeşermeye başladığı 1980'li, 1990'lı yıllara kadar gelişen havacılık teknolojisini sahip olduğu işçisi, mühendisi, subayı, astsubayı ve komutanlarıyla takip eden, bunu sahip olduğumuz savaş uçaklarına uygulayan ve bu süreçteki başarısıyla savunma sanayisine örnek olarak gösterilen 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığının, bu alanda yaptığı öncü faaliyetlerle ülkemize sağladığı desteği de dikkatlerinize ayrıca sunmak isterim. Bugün sahip olduğumuz eğitim ve muharip jet uçaklarımızın motor, gövde, destek ünitelerinin teknik onarım merkezi, teknik yönetim sorumluluğunu büyük bir başarı ile yerine getiren 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ayrıca test ve silah geliştirme alanında bünyesinde bulunan 401'inci Test Filo Komutanlığının desteğiyle akıllı mühimmatlarının kitlerini, uzaktan atılabilen mühimmatların kendisini ve buna benzer birçok projeyi tasarlayan, test eden, bunu uçaklara entegre eden, üreten ve bunları da büyük bir başarı ile yapan merkez olmuştur."

Gülan, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezinin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Komutanlığın büyük değişim ve dönüşümünü başarıyla gerçekleştireceğine inancının tazelendiğini anlatan Gülan, "2019 yılında semalarımızda uçmaya başlayacak olan F35 uçaklarının motor depo seviyesi bakımı, ünite onarım yetenekleri, iniş takım onarım ve benzeri yeni iş modellerinin sistemimize kazandırılması, sahip olduğumuz imkan kabiliyetimizin, bilgi ve tecrübe birikimimizin, kurumsal kimliğimizin ve siz çalışkan personelimizin azminin bir sonucudur. 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi olarak yaptığımız bu başarılı çalışmalar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kendi milli muharip uçağımızın envantere kazandırılması ve sonrasında idame, işletme faaliyetlerinin her safhasını dünya standartlarında profesyonel bir anlayışla yerine getireceğimizin en büyük kanıtıdır." diye konuştu.

"Dünya ile rekabet edebilir bir savunma sanayi"

1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Özlü ise merkezin 1926 yılında Eskişehir Tayyare Fabrikası adıyla kurulduğunu hatırlattı.

Teknoloji çınarı olarak savunma sanayisinin beşiği olan merkezin birçok ilke imza attığına dikkati çeken Özlü, "220 mühendis olmak üzere 2 bin 700 personeliyle yılda 70 uçağın fabrika seviyesi bakımını, 300 motorun revizyonunu, söz konusu uçak, motor ve yer destek teçhizatına ait 70 bin ünitenin onarımını, 200 bin parçanın imalatını ve 7 bin 500 teçhizatın kalibresini gerçekleştiren bir kurum haline gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özlü, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu merkezi ziyaretinde "Çok sevindim gördüklerimden" dediğini aktardı.

Merkezin, Atatürk'ün bu deyişine layık olmak için sürekli kendini geliştirme ve yenileme gayreti içinde olduğuna işaret eden Özlü, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Küçük bir atölyede pistonlu motor ve bezden uçakların onarımı ile başlayan macerada, envanterimizdeki uçak ve motorların fabrika seviyesi bakım ve tamir (FASBAT) ve revizyon faaliyetlerine ilave olarak son dönemde gerçekleştirdiği çabalarla harekat uçuş yazılımı geliştirme, test kabiliyeti kazanılmış, teknik yönetim sorumlusu olduğumuz hava sistemlerinin elektriksel grup ağ tasarımı, bilgisayar destekli mekanik tasarım ve analizi, aerodinamik analizi bünyemizde uygulanmaya başlanmıştır. Uçuş test ve ölçümlendirme merkezi vasıtasıyla uçak ve helikopterlere entegre edilen sistem ve mühimmatların entegrasyon test verilerini gerçek zamanlı olarak toplayıp analiz edecek edecek seviyeye ulaşılmıştır. Teknoloji yarışının katlanarak arttığı günümüzde, sahip olduğumuz uluslararası kalite, çevre, iş sağlığı ve güvenliği belgeleriyle faaliyetlerini dünya standartlarında yürüten 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, F135 motorlarının Avrupa bölgesi bakım ve revizyon sorumluluğunu alarak dünya ile rekabet edebilir bir savunma sanayi kurumu olduğunu göstermiş ve kurumun bu duruma gelmesi için 90 yıldır çaba sarf eden kurum çalışanlarının ve bizlerden desteğini esirgemeyen yüce Türk ulusunun yüzünü bir kez daha ağartmanın gurur ve mutluluğunu yaşatmıştır."

Daha sonra, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığının tanıtım filmi gösterildi, meslekte 35-40 yılını dolduran işçilere plaket verildi.

Şiir ve resim yarışmalarında dereceye gören öğrencilere ödüllerinin de verildiği törende, bando ve halk oyunu gösterileri sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Mehmet Özlü Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title