Haberler

1. Eğitimli Suriye Türkmen Gençler Toplantısı

Koordinatör Vali Dalmaz: "Suriye'deki planın bir ucu da kendilerine çıban başı gibi gördükleri Türkmen varlığını oradan sürmektir"

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, " Suriye'deki planın bir ucu da kendilerine çıban başı gibi gördükleri Türkmen varlığını oradan sürmektir" dedi.

Dalmaz, bir otelde düzenlenen "1. Eğitimli Suriye Türkmen Gençler Toplantısı"nda, Suriyeli Türkmenlerin çektiği sıkıntıları yakından takip ettiklerini belirtti.

Suriye'de artık varoluş yok oluş mesafesinde bir dram yaşandığını dile getiren Dalmaz, şöyle konuştu:

"Şu anda açıkçası Suriye'de birilerinin yürütmek istediği planın artık son safhaya getirildiğini görüyor ve derin endişe duyuyorum. Bu planda birinci hedefte Türkmenlerin oradan sürülmesi vardı. Bunu Tel Abyad ve Cerablus'ta gördük."

En son kalenin Çobanbey olduğunu dile getiren Dalmaz, bölgede ciddi çatışmaların yaşandığına işaret etti. Türkiye'nin çok önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Dalmaz, "Türkiye Cumhuriyeti, Türk askeri ve Türk hükumeti orasını koruyacaktır ama siz köyünüzü, kendi yurdunuzu ve Türkmen varlığını orada muhafaza etmeye çalışın" diye konuştu.

Dalmaz, Suriyeli Türkmenlerin Çobanbey'de çok önemli mücadele verdiğini dile getirdi.

Suriye'deki mücadele başladığından bu yana alandaki en büyük göç ve kaybın Türkmen varlığında yaşandığını anlatan Dalmaz, şunları kaydetti:

"Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubunun gelip dayanması, PKK'nın bir tarafta alan kazanması birilerini çok fazla ilgilendirmiyor. Bazıları bundan belki memnunlar. IŞİD'in hakimiyetini öpüp başına koyanlar bile var. Suriye'deki planın bir ucu da kendilerine çıban başı gibi gördükleri Türkmen varlığını oradan sürmektir. İnşallah bu plan onların tam tersiyle alanda kalacak ve onların planı uygulanamayacaktır" dedi.

Dalmaz, Suriyeli Türkmenlerin bir araya gelmesinin yıllarca engellendiğini sözlerine ekledi.

Eğitimli Suriye Türkmen Gençleri Forumu Başkanı Nasır Hısso da IŞİD'in baskısı altında olduklarını söyledi. Suriyeli Türkmenlerin yüzde 60'ının mülteci konumunda olduğunu hatırlatan Hısso, "Bunun için Suriye'deki tüm Türkmenler olarak, Suriye Halep Türkmen Meclisi çatısı altında birleşmeliyiz. Türkiye'nin bize her konumda destek olmasını, birlik ve beraberliğimiz sağlanmasında katkı sunmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, Suriye Halep Türkmen Meclisi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa, Geçici hükumetin Türkmen kökenli Sağlık Bakanı Adnan Hazuri, Suriye Oğuz Boyları Dernek Başkanı Semir Ala, geçici hükumetin Türkmen kökenli başbakan yardımcısı Zeki Türkmen ile diğer ilgililer katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Dalmaz Zeki Türkmen Suriye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title